.
News Image

Vreselijk nieuws voor acteur Matthias Schoenaerts

Het leven kan zo oneerlijk zijn.

Matthias Schoenaerts pleit ervoor dat iedereen zijn eigen leven leidt zoals hij of zij dat zelf wilt, zonder zich te laten bevangen door te doen wat zogezegd ‘moet’: Live your life.

“In het leven zal je sowieso kletsen krijgen: verlies, teleurstelling, ziekte. Wel, ik wil dat liever allemaal doormaken terwijl ik iets aan het doen ben waar ik van hou. Want net dat geeft me de kracht om daar allemaal mee om te gaan. Als ik extreem ongelukkig ben met het leven dat ik leid en ik krijg ook nog eens al die kletsen? Dan blijf ik niet overeind staan.”

De acteur weet maar al te goed waarover hij spreekt.

Twee van zijn vrienden, allebei leeftijdsgenoten van hem, zijn getroffen door terminale kanker. Matthias put troost uit de gedachte dat ze allebei tenminste hún leven geleid hebben: “Gelukkig zijn het twee mannen die altijd hun goesting hebben gedaan in het leven. Maar beeld je eens in dat je nooit je goesting gedaan hebt, en op je 45ste hoort dat je darm- of pancreaskanker hebt?”

“Ik zeg dus: het leven is een prachtige tuin. Wandel erin rond. Pluk alle vruchten van elke boom. Suck it up and enjoy it.”

Bio van Matthias Schoenaerts