.
Anke Buckinx
dinsdag 3 september 2019

Vreemde scheiding in het huishouden van Anke Buckinx

Anke Buckinx splitst gezin op.


Anke Buckinx heeft er een voorspoedige zwangerschap en bevalling opzitten. Zo voorspoedig dat de radiostem soms zelfs bang is om over haar roze wolk te praten, want dan komt de negatieve commentaar: “Alsof het niet kán dat ik twee keer een heel fijne zwangerschap en bevalling heb gehad. Wel, het is tóch zo,” aldus Anke in Dag Allemaal. Anke onthult ook de vreemde beslissing die ze genomen in haar gezinsleven…

“Ik heb een makkelijke baby, maar ik vind het toch moeilijk om tegelijk ook nog een vierjarige te entertainen,” aldus Anke Buckinx in Dag Allemaal. Om die reden splitste Anke haar gezin op: “Tom en ik hebben op dit moment elk ons eigen kind: ik bekommer mij vooral om Max, terwijl Tom zich met Lou bezighoudt.” En dat leidt soms tot vreemde taferelen. “Soms is Max aan het wenen terwijl ik mij boven aan het klaarmaken ben, en dan roept Tom onder aan de trap: ‘Zeg, uw kind is aan het wenen, kom dat eens oplossen!’” lacht Anke Buckinx in het weekblad.

Gelukkig is dochtertje Lou helemaal niet jaloers op haar pasgeboren broertje. “Ze is al een kleuter, we kunnen haar al goed uitleggen waarom zij soms even wat minder aandacht krijgt,” klinkt het bij Anke Buckinx. “Lou is echt wel een heel goeie zus. Als Max weent, geeft ze hem zijn tutje of vertelt ze een verhaaltje. Lou is echt blij met hem, al wilde ze eerst absoluut een zus. Al haar vriendinnetjes hebben een zus, zie je,” onthult Anke in Dag Allemaal.

Anke Buckinx geeft kleine Max borstvoeding en geeft toe dat dat een heel fijn gevoel is. “De gloegloe-geluidjes als hij drinkt, dat lachje als hij genoeg gegeten heeft, daar word ik instant gelukkig van,” aldus Anke. Toch is het soms ook best wel pittig. Dochtertje Lou kreeg negen maanden borstvoeding en als het lukt is dat ook de bedoeling met Max maar de radiostem geeft toe dat het soms best wel pittig is… Ondertussen is ze immers ook terug aan het werk…

“Het is wel pittig: ’s morgens om drie uur krijgt hij zijn eerste voeding, en ik ga moeten afkolven op het werk. In een EHBO-lokaal verlicht met tl-lampen. Heel gezellig!” lacht Anke Buckinx in Dag Allemaal. Toch heeft Anke al een trucje bedacht: “Ik neem er wellicht een foto van Max bij, dat helpt echt om meer melk te produceren,” aldus Anke Buckinx, die toegeeft ook in het openbaar de borst te geven. En daar krijgt ze nooit negatieve commentaar op: “Integendeel, mensen zeggen mij hoe tof ze het vinden dat ik dat doe. Ze zijn heel verdraagzaam, en daar ben ik heel blij om. Je moet je als mama niks laten influisteren, maar gewoon doen wat jou gelukkig maakt,” besluit Anke Buckinx met wat wijze raad.

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx