.
News Image

Voormalige Familie-actrice: “ik was bang voor het zwarte gat”

Hilde Van Wesepoel was bang om in een zwart gat te vallen.


Hilde Van Wesepoel kroop maar liefst 17 jaar lang in de huid van Linda Desmet in Familie. Toen ze twee jaar geleden ontslagen werd bij Familie was ze bang om in een zwart gat te vallen, maar niets was minder waar…



Hilde Van Wesepoel geeft toe dat ze haar collega’s bij Familie wel eens mist. “Het was een fijne ploeg om mee samen te werken,” maar ondertussen heeft ze op professioneel vlak geen stap achteruit moeten zetten. De periode na haar ontslag leefde ze nochtans in grote onzekerheid, klinkt het bij de actrice in Story. “Ik werd nog negen maanden op de set verwacht, dat was niet zo fijn,” herinnert Hilde Van Wesepoel zich levendig.



“De manier waarop mijn personage uit de reeks moest verdwijnen, ging voor mij ook te ver,” aldus de actrice die een hersentumor veinsde om haar grote liefde in Familie terug te winnen. “Linda had plots een ander karakter, en ik vond daar moeilijk mijn draai in. Dan was ik misschien liever gestorven,” aldus Hilde Van Wesepoel. Maar achteraf bekeken blikt de actrice positief terug op haar tijd bij Familie en is 17 jaar ook lang genoeg geweest.



Ondertussen zien we Hilde Van Wesepoel aan het werk in de spektakelmusical 40-45 en ook voor de opvolger Daens heeft ze haar rol al beet. “Ik zal de moeder spelen van Free Souffriau,” onthult Hilde in Story. Hilde Van Wesepoel is dan ook niet in een zwart gat gevallen na haar afscheid bij Familie. “Ik had dat nochtans verwacht, maar het is niet gebeurd,” aldus de actrice. “Na mijn vertrek in juni 2017 heb ik even gereisd, maar in augustus kon ik al aan de slag voor 40-45. Uiteraard ben ik blij dat ik weer op mijn pootjes terecht ben gekomen.”



Reizen doet Hilde Van Wesepoel vooral richting Kreta waar ze de liefde vond. De actrice is ondertussen immers een jaar samen met Christos, een Griek. En dat was liefde op het eerste gezicht. “Het was heel lang geleden dat mij zoiets was overkomen. Onze blikken spraken meteen boekdelen,” klinkt het verliefd bij Hilde Van Wesepoel. “Deze relatie kwam echt als een verrassing, want ik was al vijf jaar heel gelukkig als single.”



Hilde Van Wesepoel beschrijft Christos als een lieve, warme man, die ondanks zijn jongere leeftijd toch een oude ziel heeft. “We zijn gewoon zielsverwanten,” is de actrice zeker van haar stuk. “Ik ken hem precies al mijn hele leven. We willen er samen voor gaan.” Dat het momenteel om een langeafstandsrelatie gaat vormt niet meteen een probleem voor het koppel. “We hebben elk apart al een leven opgebouwd, hé. Maar we proberen zoveel mogelijk bij elkaar te zijn.” En tussenin sturen ze elkaar veel berichten en foto’s. “En dankzij de nieuwe technologieën zie je elkaar in een vingerknip via een scherm,” aldus de actrice.



“We zijn allebei plantrekkers, en voelen ons niet snel eenzaam.” Grootse toekomstplannen heeft het koppel niet meteen. “We wachten af wat de toekomst brengt. Ons daarin druk maken doen we niet,” aldus Hilde Van Wesepoel in Story. “Ik ben gelukkig nu en dat is het allerbelangrijkste.” Verhuizen naar Griekenlang ziet Hilde Van Wesepoel niet meteen zitten. “Ik wil beschikbaar blijven, ook voor kleine opdrachten zoals reclamespots inspreken of inzingsessies. Ik voel me ook nog verbonden aan België, mijn thuis is hier. Ik denk niet dat ik mijn huisje hier ooit zal verkopen. Al weet je natuurlijk nooit.”


Bio van Hilde Van Wesepoel