You are here

Voorlopig geen opnames De Vlaamse Top 10 van MENT TV

09/01/2019 08:59-

Het zal even op de tanden bijten zijn.

De fans van Vlaamse muziek kunnen al jaren bij Ment terecht om hun favoriete artiesten aan het werk te zien. Om de pakweg twee maanden trekt Ment er ook op uit voor de opnames van De Vlaamse Top 10 maar de mensen die daarnaar uitkijken zullen nog even geduld moeten hebben. Normaal gezien is er in februari altijd een opname maar die gaat dit jaar niet door. De opname van februari vervalt en wellicht zal de eerstvolgende opname mét publiek zelfs pas in april zijn. Uiteraard blijf het programma op Ment gewoon doorlopen.
Verschillende artiesten reageerden verrast en teleurgesteld op het nieuws dat er deze keer geen opname is, vooral voor artiesten die geen clip hebben is dit een streep door hun rekening blijkt.

Marc Hallez van Ment reageert laat weten dat de eerstvolgende opname op 10 april in het Plopsa Theater zal zijn. Maar hij heeft ook een boodschap voor de arttiesten. "Wij gaan er van uit dat wij in het volledige kanaal investeren en een gemotiveerde artiest in zichzelf in z'n carrière en promo investeert.. en dus ook 'wel es een clip maakt'. In de plaats van de artiesten alle beeldmateriaal maken is natuurlijk niet de bedoeling van Ment. In een clip kan een artiest zichzelf op een goeie manier profileren. Dat het soms is meegenomen dat wij een nummer opnemen en in rotatie brengen, met plezier, maar daarvan uitgaan is niet het uitgangspunt. Wie een nummer uit brengt dat wij niet kunnen draaien mist airtime die belangrijk is voor noteringen in de Vlaamse Ultratop 50 en in onze eigen Vlaamse Top 10 en Extra 10. Voorwaarde om in die laatste te kunnen staan is 'gedraaid worden' bij ons. Samenstelling gebeurt aan de hand van de 20 meest gedraaide nummers bij Radio 2 en de airtime bij ons, maar als die bij ons '0' is komt een nummer (ook gewoon al wiskundig gezien) niet in de lijst."

Bij Ment hebben artiesten heel wat kansen om hun muziek te komen promoten. "We doen er alles aan om de productie van clips te stimuleren. De MENT LIEVELING is altijd een clip (de hoogste airplay in die week) en een goeie clip wordt voor eenzelfde nummer altijd meer gedraaid van een Vlaamse Top 10 - opname", besluit Marc Hallez.

Tags: