.
News Image

Voor welk talent kruipt Gers als een dolle hond over het podium?

Welk talent wil hij absoluut binnenhalen?
Liefst 1.012.200 kijkers genoten van het jonge zangtalent in de derde auditieaflevering van The Voice Kids, goed voor 45,2% marktaandeel (VVA 18-54, live+4). De teams van Sean Dhondt, Laura Tesoro, Gers Pardoel en K3 beginnen nu stilaan vorm te krijgen. Aan de 13 nieuwe talenten in de vierde Blind Auditions om ook een plekje te veroveren. En ook de coaches zélf zijn opnieuw strijdlustig. Dat Gers ver durft te gaan om een talent te overtuigen voor zijn team, is intussen bekend. Voor wie kruipt hij vrijdag als een hond over het podium?

Jools (11, Dilsen-Stokkem) trapt de vierde Blind Auditions af met het swingende Hit The Road Jack van Ray Charles. Ze heeft goed naar de tekst geluisterd: “Het liedje gaat over een vrouw die haar man weg wil. En ik vind dat ze gelijk heeft. Als een man vervelend is, moet je hem wegsturen!”. Het Limburgse Dilsen-Stokkem wordt eveneens vertegenwoordigd door de verlegen Charlotte (14). Lef heeft ze wel, want ze brengt het krachtige The Climb van Miley Cyrus. De ook wat verlegen Laura (13, Mol) is “een echte stresskip”, zegt ze zelf. “Maar als je haar goed kent, is ze heel luid en enthousiast”, verzekert haar zus. Zonder ervaring of zangles stapt ze het podium op met Ex’s & Oh’s van Elle King.

Hanne (12, Stabroek) is een grote fan van Disney en in het bijzonder van de film Moana. Ze koos dan ook voor een lied uit de film: How Far I'll Go van Alessia Cara. Een gedurfde keuze weet ze zelf, want “Laura Tesoro zong de Nederlandstalige versie van het Disney-nummer in”. Zij kent het dus door en door en zal mogelijk extra streng zijn… Ook Noor (14, Bree) houdt wel van een uitdaging. Zij gaat vrijdag voor At Last van Etta James, één van de grootste soulzangeressen aller tijden. De prijs voor beste outfit gaat vrijdag ongetwijfeld naar Sakina (14, Berendrecht). “Jij bent net weggelopen uit een videoclip”, merkt An Lemmens op. Haar coole kleren passen perfect bij haar even coole nummerkeuze: Teenage Dirtbag van Wheatus.

Het zangtalent van Helena (12, Tielt-Winge) was al eens te bewonderen in een VTM-programma. Ze nam als 7-jarige samen met haar papa deel aan Belgium’s Got Talent. Nu gaat ze er solo voor met Ship To Wreck van Florence & The Machine. Het tegenovergestelde geldt voor Soraya (13, Oostende), die nog nooit op een podium heeft gestaan. Haar optredens beperkten zich tot nu toe tot de badkamer. Tijdens haar auditie gaat ze Queen B achterna met een speciale versie van Crazy in Love. “Trager én moeilijker”, volgens haar…

Ook de 10-jarige Zoja (Edegem) steekt vrijdag een bekend popnummer in een nieuw jasje: Cry Me A River van Justin Timberlake. Naast zingen heeft Zoja nog een andere, originele hobby: ballroomdansen. Die passie deelt ze met haar ouders, die kampioenschappen dansen. Lola (14) uit Drongen zingt een nummer van die andere Justin: Sorry van Justin Bieber. Ze hoopt een zangcarrière uit te bouwen, haar volgers op Instagram kunnen elke stap volgen. Ook Karry (14, Borgerhout) droomt ervan om een zangeres te worden. Ze laat haar powerstem gelden op Love on the Brain van Rihanna.

Naast al dat vrouwengeweld zijn er ook nog mannenstemmen van Latif (12, As) en William (13, De Haan). Latif, die naar eigen zeggen “altijd vrolijk is”, heeft naast zingen nog heel wat andere interesses: gitaar, tekenen en architectuur. Een artistieke duizendpoot dus. Hij kiest voor het gevoelige Bang Bang van Nancy Sinatra. William gaat met Stone Cold Liar voor een singer-songwriter van eigen bodem: Milo Meskens. Naast zijn gitaar is ook zijn hoed onmisbaar tijdens zijn auditie, want die bracht hem al veel geluk in het verleden. Zorgt hij vrijdag ook voor een positieve afloop?

The Voice Kids, vrijdag om 20.40 op VTM.

Bekijk ook deze items over The Voice Kids: