.
Michel Van den Brande
vrijdag 6 januari 2023

Vliegt Michel Van den Brande gevangenis in?

​​​​​​​Wat heeft hij misdaan?

Wij denken dat veel mensen eens goed zullen lachen wanneer zij dit bericht lezen, anderen zullen zich dan weer rot ergeren in wat Michel Van den Brande mispeuterd heeft.

Volgens de kranten van Mediahuis is de ondernemer ondervraagd door de politie van Blankenberge. Gisteren is Michel ondervraagd omdat hij een meeuw doodgeschoten zou hebben.

Michel, die samen met zijn Sophie op de dijk van Blankenberge woont, heeft natuurlijk veel last van meeuwen. De ergernis dat er elke dag een pak poep op zijn terras ligt was zo groot dat Van den Brande een luchtdrukpistool genomen zou hebben en het dier neergeknald zou hebben.

Een getuige verwittigde de politie. Van den Brande neemt zelden een blad voor de mond en dat deed hij ook nu weer niet en verklaarde aan de agent dat hij elke dag op duiven en meeuwen schiet. “Sindsdien is mijn terras poepvrij”, klinkt het.

Eén probleem: meeuwen zijn beschermde dieren en dus riskeert Van den Brande een flinke boete.
“Ik moest eens goed lachen. Gaan ze mij in den bak steken? Ik denk het niet, hé”, grijnst hij in de kranten van Mediahuis.

Van den Brande haalt zijn schouders op, hij ergert zich al lange tijd aan het beleid in ons land. “In Brussel steken ze heel de boel in de fik en gaan de meesten vrijuit. Hier word je op het matje geroepen omdat je een meeuw hebt neergeschoten. Ongelofelijk”, besluit hij in de kranten van Mediahuis.