.
Piet Huysentruyt in SOS Piet
donderdag 17 maart 2022

Vlaanderens bekendste kok wordt 60 en viert dat met een expositie

Het wordt een expositie met eigen werk

Op 7 december wordt Piet Huysentruyt 60 jaar. Een mijlpaal in het leven van één van de bekendste koks van Vlaanderen. Een mijlpaal die de kok en schilder niet zomaar wil voorbij laten gaan. Speciaal voor die 60ste verjaardag organiseert hij een expositie waar hij al zijn schilderijen tentoonstelt.

“Ik kan er nog niet te veel over zeggen, maar de expositie zal in de kunstgalerij van m’n goeie vriend William Vaesen in Sint-Martens-Latem plaatsvinden”, licht hij een tipje van de sluier op. Piets inspiratie blijft hem overvallen, al zijn er ook vaak momenten dat hij ook volledig inspiratieloos voor zijn witte doek blijft zitten. “Maar op andere momenten ben ik aan vijf schilderijen bezig. Er zit geen logica in.”

Onlangs was Piet te zien in ‘Stukken van mensen’, waar hij één van zijn schilderijen verkocht voor 5.500 euro. “Maar ik heb geen idee wat Carlo, de expert die mijn schilderij kocht ermee heeft gedaan. Ik wil hem binnenkort wel eens contacteren, want ik wil het eigenlijk wel weten”, lacht Piet in Tv Familie.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt