.
News Image

Vlaamse showbizz in rouw

Benny De Roock overleden.


De Vlaamse showbizz is in rouw. Maandagnamiddag is Benny De Roock overleden. Benny was een graag geziene man in de Vlaamse showbizz. Zo was hij onder andere chauffeur en technieker van Paul Severs maar Benny was ook een dj die de ambiance op feesten er wist in te brengen.

Benny werkte overdag in CC Westrand in Dilbeek en na zijn dagtaak was hij ook nog eens mijn chauffeur en technieker, reageert een aangeslagen Paul Severs. De dood van Benny is echt slecht nieuws. Zo'n brave man, nog zo jong en zoveel zin in het leven, vertelt Paul in een reactie.



En het moet gezegd, waar je Paul Severs zag, was Benny vaak in de buurt. Paul leerde Benny vele jaren geleden kennen, toen Benny nog presentator was bij Radio Pajottenland. Zijn radionaam was Benito en die naam bleef ook na zijn radiocarrière hangen. Ik ging destijds regelmatig langs bij Radio Pajottenland voor een interview en daar leerde ik Benny kennen. Hij is toch wel één van mijn bovenste beste vrienden. Vandaag is een donkere dag voor mij want ik verlies mijn meest dierbare vriend, snikt Paul Severs. De zanger laat zijn tranen de vrije loop, zo groot is het verdriet. Hij was toch wel de man die dag in dag uit met mij op de baan was. Hij was mijn vriend, mijn technieker en mijn chauffeur. Benny kreeg een hele tijd geleden het nieuws dat hij geopeerd moest worden. Hij sukkelde in het verleden met slaapapneu en moest regelmatig op controle, gaat Paul Severs verder. Op een dag hebben ze iets meer ontdekt en moest hij dringend opgenomen worden. De dokter verzekerde Benny dat uitstellen geen optie was, het ging om een gevaarlijke aandoening. Dat nieuws kwam bij Benny hard aan. Hij was daar echt fel van geschrokken. Het leek alsof hij vorige week al afscheid kwam nemen van mij en Paulette. En maandag is het snel gegaan. Paulette en ik zijn kapot van het nieuws, wat een geweldige vriend was Benny, besluit Paul.



Ook Christophe, de zoon van Paul Severs, is van zijn melk. Ik kan het nog steeds niet vatten. Je was onze vaste technieker en deed dat met ongelofelijk veel toewijding en professionalisme! Door de jaren heen ben je dan ook een ECHTE vriend geworden. Weinigen die zo'n hart van goud hebben dan jij. We gaan je heel hard missen, copain pepito . Sterkte aan je hele familie in deze moeilijke tijden!! Nooit zullen we jou vergeten... shit man!! dees kan toch ni!!! R.I.P my friend.. we'll meet again..., schreef Christophe maandag op Facebook.



​En dat is iets waar wij ons volledig bij kunnen aansluiten. Benny was altijd druk in de weer een bijzonder professioneel. Alleen het beste was goed genoeg in wat hij deed. Benny was gedreven maar vooral een warm mens die voor heel wat van zijn vrienden en collega's klaar stond. Eigenlijk ging hij al een tijdje als dj stoppen maar hij deed dat zo graag dat hij het niet over zijn hart kon krijgen om zijn hobby af te bouwen. We zullen Benny missen, zoveel is zeker.


Bio van Paul Severs en Benny De Roock