.
News Image

Vlaamse coproductie Nos batailles naar Semaine de la Critique

Weer een Belgische film naar Cannes.


Nos batailles, de tweede speelfilm van de Brusselse filmmaker Guillaume Senez, is geselecteerd voor de Semaine de la Critique, de oudste nevensectie van het Festival van Cannes. Vlaams coproducent is Bart Van Langendonck (Rundskop), met Isabelle Truc van Iota Production als hoofdproducent. Vorige week raakte al bekend dat Lukas Dhonts speelfilmdebuut Girl in wereldpremière gaat in het officiële Un Certain Regard-programma van het Festival van Cannes.




Nos batailles vertelt het aangrijpende verhaal van een man die vecht tegen onrechtvaardigheid op het werk. Wanneer zijn vrouw het huis verlaat en niet meer terugkeert moet hij noodgedwongen ook thuis zijn verantwoordelijkheid nemen en de zorg voor zijn kinderen opnemen. De hoofdrollen in Nos batailles worden gespeeld door Romain Dury, Laure Calamy, Lucie Debay, Basile Grunberger en Léna Girard Voss.




Nos batailles is een productie van Iota Production, in coproductie met het Franse Les Films Pelléas en het Brusselse Savage Film. Be For Films vertegenwoordigt de film internationaal en Cinéart verdeelt de film in de Benelux.


Als Vlaamse coproductie kreeg Nos batailles productiesteun in het kader van de samenwerkingsovereenkomst van het VAF/Filmfonds met het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel van de Franse Gemeenschap van België. Ook de vorige film van Guillaume Senez, Keeper, die in 2015 in wereldpremière ging op het Festival van Locarno, kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.