.
Eddy Wally
zondag 7 februari 2016

Vlaamse artiesten rouwen om Eddy Wally

Met reacties van onder andere Peter Van de Veire, Petra, Danny Fabry en Steve Tielens.


Net voor Peter Van de Veire zondag het podium op moest bij de musical Kadanza, reageerde hij nog even. Eddy Wally is erin geslaagd om mijn grootmoeder zaliger te laten zingen en lachen. Samen met Elvis Presley en de Zangeres Zonder Naam één van mijn eerste muzikale prikkels. Als student was hij ook één van de allereersten die ik mocht interviewen. Typisch Eddy: hij maakte voor iedereen tijd en als je in zijn buurt was, werd je spontaan content. Er was maar 1 Eddy en heeft zijn eeuwige rust keihard verdiend. Ik ben ervan overtuigd dat hij op dit moment al zit te jammen met Elvis en Kurt Cobain.

Danny Fabry kende Eddy Wally uiteraard al vele jaren. Ik denk dat ik Eddy al 45 jaar denk ik. Zowel Eddy als ik hadden een dancing en om de drie maanden gingen we in elkaars zaak optreden. Ik heb altijd een goed contact met Eddy gehad, het was altijd correct werken. Ik heb hem 2 juni van vorig jaar nog gezien. Ik moest in de buurt van Zelzate optreden met Eddy Wally naast mij. Het was het zwaarste optreden uit mijn leven. Ik heb Eddy al die tijd zien wenen. Eddy en ik entertainden het publiek, er was veel volk. Dat was echt een aangrijpend moment. Ik had echt veel medelijden met Eddy. Eddy wist ondanks alles nog wie ik was en hij wist maar al te goed dat zowel Eddy als ik heel veel werk hadden. We hebben ontzettend veel samen op het podium gestaan.

Ook zangeres Petra was zondagochtend onder de indruk van het nieuws over het overlijden van Eddy Wally. Eddy toch... Vlaamse showbizz wordt gewoon bizz zonder jou. De hemel is alweer 1 van de beste entertainers rijker... rust zacht. Alle sterkte aan Marina en de familie, schreef zij op Facebook.

Haar collega Steve Tielens had het zondagochtend zwaar. Klopt, ik heb de eerste zware klap nog totaal niet verwerkt... en de volgende is er al zonder dat je daar iets kunt aan veranderen. Enkele weken geleden nam ik nog afscheid van mijn goede vriend Ron Van Tienen en nu is het Eddy Wally die ons ontvalt. Rip lieve vriend Eddy Wally. Jij gaf de voorzet mee in mijn carrière . Sportpaleis 2011. Nooit zal ik jou vergeten . Maar onthouden als een icoon . Rust maar zacht vriend. Jij hebt dit verdiend. Kus,knuffel en veel liefs teddybeer.

Bio van Eddy Wally, Peter Van de Veire, Steve Tielens, Danny Fabry en Petra