.
Aaron Blommaert, Anne De Baetzelier, Willy Sommers en Laura Tesoro
dinsdag 5 juli 2022

Vlaamse artiesten knijpen ze: 'Anders schrappen ze mij bij Tien Om Te Zien'

Vlaamse artiesten durven niets te zeggen.

Welke artiesten deze zomer in 'Tien om te zien' zitten? Wij kennen al heel wat namen, alleen kunnen we ze niet publiceren. De reden? Verschillende artiesten kregen te horen dat wanneer uitlekt dat zij deze zomer in 'Tien Om Te Zien' zitten, zij van de affiche geschrapt zullen worden en zij dus niet in het programma zullen opduiken.

Er hangt al een hele tijd mysterie over wie deze zomer wél en niet in 'Tien om te zien' mag optreden. VTM communiceerde enkele weken geleden al enkele namen, maar dat is nog maar een heel klein deel van de line-up voor de zomerse afleveringen van 'Tien om te zien'. Metejoor & Snelle, Regi & Emma Heesters, Niels Destadsbader en Pommelien Thijs hebben hun komst bevestigd en ook de nostalgische meidengroepen Sha-Na en Opium zullen een legendarisch optreden geven. Niemand minder dan Sam Ryder zakt af naar de zeedijk van Westende. Maar er komen uiteraard veel meer artiesten, maar wie dan wel?

De meeste artiesten en managers zwijgen als vermoord. "Ik wil je wel één en ander vertellen, maar dat is dan niet voor publicatie", reageert iemand. Nadat wij beloven dat wij de nieuwe namen niet zullen publiceren, volgen enkele namen. "Sorry, maar als dit uitlekt, dan schrapt VTM mijn artiest en dat is het laatste wat ik wil", gaat een collega verder.

We horen dat nu al enkele weken in de showbizzwereld. VTM zou dit jaar meer op het verrassingseffect willen concentreren en dat begrijpen wij ergens ook wel. "Ik heb nog niets gehoord, misschien hebben ze bij VTM mijn telefoonnummer niet meer", lacht een Vlaamse artiest backstage. "Zouden alle plekjes al zijn ingenomen of maak ik nog kans?"

De plekjes bij 'Tien om te zien' zijn dit jaar duur. In elke afleveringen zitten 12 artiesten waarvan één internationale artiest, drie acts uit een ver verleden (één om terug te zien) en acht actuele liedjes die mogelijk allemaal in de top 20 van 'Tien om te zien' zullen staan. Want jawel, er is dit jaar opnieuw een hitparade in het muziekprogramma van VTM. De eerste opname van 'Tien om te zien' is op maandag 25 juli aanstaande en het belooft meteen de moeite te worden! Ja, de Vlaamse muziekwereld kijkt uit naar de nieuwe 'Tien om te zien', zoveel is zeker.

Download onze app voor iOS of Android