.
News Image

Vis-Pop/Vis-Hop op zaterdag 9 augustus

De Zomer is van Mechelen piekt aanstaande zaterdag op 9 augustus met het dubbelpodiafestival Vis-Pop/Vis-Hop.

De Zomer is van Mechelen piekt aanstaande zaterdag op 9 augustus met het dubbelpodiafestival Vis-Pop/Vis-Hop, waarvan alle opbrengsten van de dranken aan goede doelen worden weggeschonken. Nu al voor de achtste keer. "Meer feesten om meer te kunnen geven aan anderen die het meer nodig hebben dan u en ik", is nog altijd het steevaste mantra van vzw Arm-Band. Dit jaar zijn dat Anvasport (een vzw die mindervaliden de mogelijkheid biedt om te sporten) en figurentheater De Maan (dat voor poppenkastvertier voor jong en oud zorgt). Meer bepaald zal Anvasport de te schenken toelage gebruiken om hulpmiddelen aan te kopen om mindervaliden te helpen sporten (lopen, ski, etc). De Maan zal haar deel van de opbrengsten van de dranken gebruiken om de producties met de figuren kwalitatief hoogstaand te houden. Ondanks het vernieuwde gebouw waarin zij hun intrek nemen, wordt het geld dus concreet gebruikt om figuren te herstellen en aan te kopen, en de kwaliteit van het kinderspektakel voor de jongste Mechelaars onder ons te garanderen.

En ook muzikaal zullen de toeschouwers van Vis-Pop in de watten worden gelegd. Met onder meer Postmen (een van Nederlands beste live bands van dit moment), Tourist (Antwerps grootste hiphop talent, en nota bene bij hetzelfde platenlabel als De Jeugd Van Tegenwoordig), Man vs Machine (vice-wereldkampioen turntablism met Belgisch beste beatboxer), met The Prospects en Vismets (twee Belgische rockbands met Afrekening hits), en last but not least met de opzwepende beats van The Glimmers.

Daar waar het kleinere broertje Vis-Hop vorig jaar een start-up/kleiner podium kreeg op de Haverwerf, zijn beide podia dit jaar even groot. Deze twee podia staan nu tevens evenwijdig naast elkaar, zodat er meer plaats is voor de toeschouwers, om hen toe te staan maximaal van de dreunende beats en de muzikale golven te genieten.

Alvast een niet te missen festivalavond op zaterdag in Mechelen.

Vis-Pop/VisHop - zaterdag 9 augustus - 16.30u-1.30u - Vismarkt en Haverwerf te Mechelen
www.vis-pop.be & www.dezomerisvanmechelen.be

Vis-Pop en Vis-Hop worden georganiseerd door vzw Arm-Band en mmMechelen Feest, onder noemer van De Zomer is van Mechelen.

Goede doelen dit jaar: www.anvasport.be & www.demaan.be

Programmatie

VISMARKT

17.30 - 18.00: Major (winnaar VH-Rally)
18.45 - 19.15: Soul Art
20.00 - 20.30: RendayVous
21.15 - 22.00: Pink Oculus
22.45 - 23.30: Man vs Machine
00.30 - 1.30: The Glimmers

HAVERWERF

16.45 - 17.30: Niels & Friends
18.00 - 18.45: BASH
19.15 - 20.00: Vismet
20.30 - 21.15: The Prospects
22.00 - 22.45: Tourist
23.30 - 0.30: Postmen

Meer info online: http://www.vis-pop.be/lineup

(l.t.)

Bio van Tourist

Meer Over:

Tourist

Bio van Postman

Meer Over:

Postman