.
Vincent Banic
vrijdag 2 september 2022

Vincent Banic verlaat familie: “Dat ligt het dichtst bij mijn hart”

Hij wil zijn focus verleggen

Exit Guido in ‘Familie’. De trouwe kijkers van de populaire soap hadden het al een beetje voelen aankomen, maar Guido zal niet langer te zien zijn in de reeks. Hij was al niet te zien in de nieuwe begingeneriek en dat voorspelde dus niet veel goeds.

Guido belandt achter de tralies en daardoor verdwijnt alweer een vast personage. Maar dit keer was het op vraag van acteur Vincent Banic zelf. Hij kon het acteren niet langer combineren met zijn restaurant in Antwerpen.

Het is al van mei geleden dat Vincent voor het laatst op de set stond, maar het is nu pas dat hij afscheid kan nemen van zijn personage dat hij zes jaar lang heeft vertolkt.

“Ik heb zelf beslist om uit de serie te stappen. Niet omdat ik een andere aanbieding heb gekregen. De voorbije jaren combineerde ijk ‘Familie’ voortdurend met onder andere de uitbating van mijn restaurant Zagreb in Antwerpen. En dat waren heel hectische tijden”, vertelt hij aan Tv Familie.

Vincent heeft er dus voor gekozen om zijn focus te verleggen en afscheid te nemen van Guido; Hij was het personage nog lang niet beu, maar het voelde nu gewoon juist aan.

“De voorbije 7 jaar is mijn restaurant enorm gegroeid. Tegenwoordig zit het bijna elke dag vol. Omdat koken en mijn restaurant het dichtst bij mijn hart liggen, wil ik me daar nu ten volle op focussen.”