.
Bab Buelens in Familie
woensdag 26 juni 2019

Vincent Banic treurt om vertrek Bab Buelens

Vincent Banic voelt zich verloren na vertrek Familie-collega.


Vincent Banic en Bab Buelens vormden jarenlang het prachtige koppeltje Emma en Guido in Familie, maar daaraan kwam brutaal een einde. Nu Bab Buelens Familie verlaten heeft, voelt Vincent Banic zich een beetje verloren op de set…

Vincent Banic en Bab Buelens speelden hun rol zo overtuigend dat vele Familie-kijkers ook dachten dat ze in het echte leven een koppel vormden. Dat bleek niet het geval, maar de twee zijn wel beste maatjes. Bab maakte Vincent Banic drie jaar geleden wegwijs op de set van Familie toen de acteur de rol op zich nam. Meteen was er een klik tussen hen, geeft ook Banic toe: “Ik heb heel veel van haar geleerd. Ze heeft me het personage echter beter leren kennen,” aldus Vincent Banic in Dag Allemaal. “Na haar vertrek zal Guido ook nooit meer dezelfde zijn. En ik ook niet,” klinkt het droevig bij de acteur.

Vincent Banic geeft toe dat het sinds het vertrek van zijn maatje niet meer hetzelfde is op de set van Familie. “Ik mis Bab superhard. We zijn echt de allerbeste vrienden en het is een hele aanpassing om zonder haar te spelen. Zij is de meest eerlijke, onbaatzuchtige actrice die ik ken,” klinkt het vol lof bij Vincent Banic. “Ze zorgt er altijd voor dat je het beste van jezelf laat zien.”

Bab gaf eerder al toe dat ze de verhaallijn rond hun personages Emma en Guido jammer vond eindigen, en Vincent Banic kan dat enkel beamen. “Toen ik die verhaallijn voor het eerst te horen kreeg, vond ik het wel jammer. En nu nog steeds, omdat Guido en Emma in mijn ogen een goed koppel waren die al menig woelig water doorploeterd hadden,” aldus de acteur in Dag Allemaal. Staat er een nieuwe relatie op til nu Emma en Guido uit elkaar zijn? Vincent Banic heeft daar een duidelijke mening over…

“Het kan vanaf nu weer alle kanten op. Ik denk wel dat Guido eerst even de breuk met Emma zal moeten verwerken alvorens hij een nieuwe relatie kan beginnen. Dat zou alleszins mijn advies zijn voor hem.” Het afscheid van Bab Buelens betekende meteen ook dat de twee tv-dochters van het koppel de serie moesten verlaten. “Mijn twee monstertjes uitzwaaien was best zwaar,” aldus een ontroerde Vincent Banic. “Na hun laatste scène namen we uitgebreid de tijd om afscheid te nemen. En nee, ik het heb niet droog gehouden. Ana-Lucia en Nina zitten voor altijd in mijn hart.” Toch laat Vincent Banic de deur ook op een kier.

“Maar ook zij kunnen net als Emma ooit nog terugkomen, hé, je weet maar nooit. Een soap is en blijft een soap!” aldus Vincent Banic, die toegeeft dat hij ook zelf begint na te denken over zijn toekomst bij Familie. Vincent Banic beseft dat het in een soap voor eender wie op elk moment gedaan kan zijn. Maar zich daar echt zorgen over maken, doet hij niet. “Wat voor mij telt, is Guido zo goed mogelijk neerzetten zolang het duurt.”

Download onze app voor iOS of Android