.
Vincent Banic in Familie - aflevering 6844
vrijdag 9 september 2022

Vincent Banic: “Ik mocht Sergio Herman opvolgen”

Hij geniet meer van zijn dagen

Nu Vincent Banic niet langer elke dag op set wordt verwacht van ‘Familie’ heeft hij meer tijd voor zijn restaurant in Antwerpen en andere projecten.

“Ik mocht chef zijn op het muziekfestival WECANDANCE. In navolging van Sergio Herman kookte ik daar twee weekends na elkaar voor 800 man. Dat is nog wat anders dand e 60 couverts in mijn restaurant”, lacht Banic in Tv Familie.

Vincent heeft veel meer vrijheid dan vroeger en dat zorgt meteen voor meer rust in zijn hoofd. Hij had niet meteen gedacht dat hij dat nodig had. “De voorbije jaren waren misschien iets te druk. Ik ben blij dat ik nu meer tijd heb voor andere dingen.”

Zijn passie voor het koken en zijn restaurant breiden ook elke dag meer en meer uit en zo denkt hij er over na om ook in Kroatië misschien een restaurant te openen.

“Maar veel tijd gaat ook gewoon naar mijn familie. Mijn vrouw Bab en ik hebben nu bijvoorbeeld ochtenden samen. Vroeger zagen we elkaar door onze drukke agenda’s een pak minder. Ik geniet veel meer van deze nieuwe situatie.”