.
News Image

VIER start maandag met Chef in je Oor

Culinaire vendetta in Chef in Je Oor.
Twee topchefs, twee keukens, twee hopeloze keukenklunzen en twee microfoons. Dat zijn de ingrediënten van deze spannende kookwedstrijd waarin de klunzen het tegen elkaar opnemen. In één uur tijd moeten ze een heerlijk gerecht op tafel toveren. Ze krijgen daarbij de hulp van een topchef, maar die zet zelf geen stap in de keuken. Alle communicatie verloopt via een microfoon en een oortje. Presentator Gert Verhulst staat letterlijk tussen twee vuren: hij moet de gemoederen van twee competitieve chefs én twee absolute keukenklungels bedaren.

De eerste culinaire vendetta wordt uitgevochten tussen de Italiaanse chef Peppe Giacomazza en chocolatier Dominique Persoone.

Vanaf maandag 26 juni op VIER.
Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u55.
 
Maandag 26 juni
​Ravioli voor Wivina en Roos
Met het oerklassieke Italiaanse gerecht ravioli is de inzet voor Peppe groot. Zijn compagnon is de Limburgse Wivina, een marketing consultant die overleeft op traiteursmaaltijden. “Later komt er op mijn graf: ze kende de beste traiteurs.” Peppe heeft een taaie klant aan Wivina, die zich niet gewillig overgeeft aan zijn Italiaanse furie. De mamma mia’s vliegen haar dan ook om de oren.
Dominique Persoone gaat de experimentele toer op. Hij maakt ravioli met chocolade. Althans, dat is het plan, want zijn keukenkluns is Roos. De kunststudente met Nederlandse roots omschrijft zichzelf als bijzonder onhandig en dat mag het keukenmateriaal aan den lijve ondervinden. Dominique moet machteloos toekijken en het kost hen bloed, zweet en tranen om de chocoladeravioli binnen de tijd op tafel te toveren.
 
Dinsdag 27 juni
​Stoemp met worst voor Patsy en Wouter
Dominique verdedigt zijn eer met stresskip Patsy aan zijn zijde. Patsy woont in Deurne en werkt als verkoopster in een supermarkt. Ze hoort het regelmatig in Keulen donderen als klanten haar met culinaire vragen aanklampen. Dominiques keukenkluns worstelt met barstende worsten en serveert voornamelijk gegil en chaos.
Bij Peppe gaat het er zo mogelijk nog erger aan toe. De kookervaring van zijn kookklungel Wouter uit Kortessem beperkt zich tot een sandwich met choco. Ook zijn mesvaardigheden zijn ondermaats: hij gooit letterlijk lijf en leden in de strijd en snijdt zijn duim open. Peppe schreeuwt Wouter over de eindmeet.
 
Woensdag 28 juni
Inktvis voor Liesbet en Sven
Chocoladekoning Dominique Persoone treft een zenuwachtige keukenkluns. Liesbet uit Meldert heeft niets met koken en neemt haar toevlucht tot listen om dat te verbergen. Zo serveerde ze ooit een opgewarmde traiteursmaaltijd aan een date, terwijl ze beweerde dat ze zelf had gekookt. Liesbet heeft een heilige schrik van vuur en messen. Twee niet onbelangrijke instrumenten voor een chef­kok...
De passionele Peppe ontmoet vandaag zijn meerdere in de flamboyante Sven uit Mol. Hij wordt geconfronteerd met een glibberige inktvis, en het idee alleen maakt Sven al zeeziek. Peppe pusht zijn pupil tot het uiterste, maar wanneer Sven een aubergine voor zwarte look houdt (“Dat is toch zwart?”)  zien we hoe de chef zich ondanks Italiaanse krachttermen met moeite staande houdt.
 
Donderdag 29 juni
Vispannetje voor Dave en Souraja
Dominique zit vandaag in het oor van Dave. Enkel op vrouwendag doet hij een inspanning in de keuken. Dominique heeft alle moeite van de wereld om de aandacht van zijn kluns bij de witte wijn weg te houden. Wanneer Dave levensgevaarlijke capriolen uithaalt met een gasbrander, moet Gert ingrijpen en vergeet de chef zelfs zijn belangrijkste ingrediënt toe te voegen.
Met de eindmeet in zicht stijgt bij Peppe de adrenaline. Tussen hem en de overwinning staat enkel nog de schone Souraja uit Merksem. De Antwerpse fitnessfreak eet alles wat haar pad kruist. Maar zo goed als ze kan eten, zo traag kookt ze. Peppe wordt tot het uiterste gedreven. “Je bent de eerste persoon die me goesting geeft om te stoppen met koken!”