.
News Image

VIER-programma 'Huizenjagers' onder vuur

Ludieke actie 'Huizenjagers' niet gemaakt.


Bij VIER is het programma 'Huizenjagers' al zzes seizoen lang één van smaakmakers. Maar wat er dinsdagavond in de montage van het programma gebeurd is, dat werd niet gesmaakt door de kijkers die in of in de buurt van Gent wonen.



Dinsdagavond waren Kaat en Gil in het programma te zien, een actief koppel dat droomt van een woning in de natuur. Eén probleem: Kaat is zeer stralingsgevoelig en wil dus geen zendmasten of hoogspanningskabels in de buurt. Daarom zouden deze natuurmensen minstens 10 km uit Gent centrum wegtrekken zodat ze in een rustige omgeving met veel privacy hun eigen groentjes kunnen kweken in de tuin. Tijdens één van de fragmenten was het koppel dinsdagavond voor hun huis te zien. Maar de buurtbewoners, vrienden én het koppel zelf schrokken van het feit dat er op tv plots twee mastodonten van hoogspanningsmasten in de buurt stonden terwijl die er in realiteit helemaal niet staan.



Er ontstond op Twitter heel wat heisa over de beelden. Producent Zodiak heeft de zendmasten er bij de montage bij geplaatst, laat VIER weten.

In Huizenjagers staan de makelaars en de kandidaat-kopers steeds centraal. Het persoonlijk verhaal en de specifieke wensen van de kopers zijn een belangrijk onderdeel van de reeks. We willen dit verhaal ook altijd zo duidelijk mogelijk schetsen naar de kijker toe. In de aflevering van gisteren was er een dame die stralingsgevoelig was en dus geen hoogspannings-of zendmasten in de buurt van haar woning wilde, zoals nu wel het geval is. We hebben dit ook hier zowel visueel als auditief proberen te benadrukken bij de voorstelling van de kandidaten, met hoogspanningsmasten en een knetterend geluidseffect met het oog op een helder verhaal brengen. Dit doen we wel vaker op een ludieke en absurde manier om de kijker volledig onder te dompelen in het verhaal, denk maar aan een extra luide claxon van een vrachtwagen die op een drukke baan passeert of grappige dierengeluiden om het landelijk karakter van een gemeente te onderstrepen. En dat is ook hier gebeurd, geeft VIER toe.