You are here

VIER-gezicht stopt en wordt priester

15/07/2019 11:23-

Van een carrièrewending gesproken!

Patrick van der Vorst, één van de kunstspecialisten uit het VIER-programma 'Stukken Van Mensen' stopt ermee. Van der Vorst heeft namelijk besloten om zijn zaak stop te zetten en de opleiding tot priester te volgen. Van een carrièrewending gesproken.

Patrick van der Vorst heeft een goede naam in kunstmiddens, hij wist de afgelopen jaren heel wat goede deals te sluiten in het programma 'Stukken Van Mensen'. Het vijfde seizoen - dat nog uitgezonden moet worden - zal ook meteen zijn laatste zijn. Van der Vorst trekt in september namelijk naar Rome om er te gaan studeren. De beslissing om priester te worden is er niet zomaar gekomen en zeker ook geen bevlieging, integendeel. "Mijn vader is lang ziek geweest en overleed toen ik 18 was. Door die omstandigheden ging ik op internaat bij de benedictijnen in Dendermonde", vertelt van der Vorst op kerknet.be .

"De meest katholieke jongen was ik toen zeker niet, maar ze hebben een voedingsbodem gelegd. 2 maand geleden ben ik nog bij dom Gerard Van Malderen langs gegaan, de huidige abt en toen mijn leraar, om hem daarvoor te bedanken. ​Rond mijn 25ste werd ik actief in de kerk. Een goede vriend was priester geworden en dat had me aan het denken gezet. Het werd een constant gevecht tussen God en mezelf. Wil ik mee aan het roer staan van zijn schip of eerst nog dit en dat doen?", gaat Patrick verder op kerknet.be .

Patrick van der Vorst heeft al jaren wat met de kerk en zette zich eerder al in voor anderen. "Ik deed 3 jaar vrijwilligerswerk in Mexico tijdens de zomervakanties. Eenmaal in Londen engageerde ik me er in de parochie van de kathedraal van Westminster. Door de jaren heen ging ik me steeds meer engageren, zodat ik op de duur mee verantwoordelijk was voor de pastorale zorg voor zieken en daklozen, voor de catechese en noem maar op. "

Zijn collega's en vrienden zijn uiteraard verrast door de keuze van hun collega en vriend maar begrijpen het wel. "Mama had wel gedacht dat ik ooit voltijds voor de Kerk zou werken, maar eerder als leek. Als kind had ik dikwijls gezegd dat ik ooit priester wilde worden, maar ze had niet gedacht dat het er nu nog van zou komen. Het was voor haar dus toch even slikken, maar onlangs zei ze: 'Als de dag van je priesterwijding komt, zal het samen met mijn trouwdag de mooiste van mijn leven zijn.'", reageert Patrick van der Vorst.

Het leven van Patrick van der Vorst zal er vanaf september compleet anders uit zien. Maar hij is er klaar voor, meer dan ooit tevoren. Waarom heeft hij dan zolang gewacht om dé beslissing te nemen? "Mijn roeping is vandaag niet fundamenteel anders dan 25 jaar geleden, maar mijn excuses zijn op. De roep is sterker en dwingender geworden. Ik noem mezelf geen late roeping, maar een laat antwoord. Beroepsmatig heb ik alles bereikt waar ik ooit van droomde. In de Kerk doe ik zoveel als ik kan. En toch ontbreekt er iets. Ik wil dichter bij God komen. Nothing else matters!" Het volledige interview lees je op kerknet.be .

Gerelateerde bio's: