.
News Image

VIER brengt hel op aarde met nieuwe humoristische crimeserie Lucifer

Vanaf vandaag telkens na De Slimste Mens Ter Wereld.


Hoe is het om als politierechercheur van de LAPD samen te werken met de duivel? Daar komt de VIER-kijker vanaf maandag 15 oktober achter in het eerste seizoen van de humoristische crimeserie Lucifer. Het verhaal draait om de gevallen engel en de duivel himself: Lucifer Morningstar. Lucifer is het beu om de heerser van de hel te zijn en besluit om zich terug te amuseren en te verhuizen ... naar Los Angeles. Wanneer hij politierechercheur Chloe Decker ontmoet, is hij helemaal in de ban van het politiewerk en trekt hij er samen met haar op uit om moordzaken op te lossen. En dat zorgt voor heel wat spanning en hilariteit. De reeks haalde zijn inspiratie bij DC Comics, waar Lucifer een bijrol was in de stripreeks The Sandman.



De hoofdrol is voor Welshman Tom Ellis (Lucifer, EastEnders, Buffalo Soldiers), die in de reeks als Lucifer Morningstar door het leven gaat. De knappe, charmante en charismatische ‘engel’ is onsterfelijk en met zijn bovennatuurlijke krachten slaagt hij erin om mensen hun diepste geheimen, wensen en verlangens te ontfutselen. Enkel politierechercheur Chloe Decker, beter bekend als de Amerikaanse actrice Lauren German (Lucifer, Chicago Fire, Hawaii Five-0), is tot zijn grote verbazing immuun voor zijn krachten. Chloe doet haar job met veel passie, maar als vrouw in een echte mannenwereld is het niet altijd even gemakkelijk.



Naast politierechercheur heeft Chloe ook een verleden als actrice en heeft ze een dochter – Trixie (Scarlett Estevez) - met haar collega en voormalige partner Dan Espinoza (Kevin Alejandro). Lucifers beste vriendin Mazikeen wordt gespeeld door Lesley-Ann Brandt. De oudere broer van Lucifer is Amenadiel, die in het echte leven D.B. Woodside heet. Ook de duivel heeft nood aan een babbel en hij legt geregeld zijn ziel bloot bij Dr. Linda Martin (Rachael Harris), zijn psychotherapeute.



Lucifer, vanaf vanavond telkens van maandag tot en met donderdag na De Slimste Mens ter Wereld