.
News Image

Via Annemie brengt eerbetoon aan Delfine Persoon

Het dagelijkse leven van Delfine Persoon in Via Annemie.


Hoe vreemd kan het lopen? Pas toen Delfine Persoon uit Gits niet de Sportvrouw van het Jaar 2014 werd, leerde Vlaanderen haar écht kennen. Een eenvoudig meisje, zonder glamour of glitter. Een topatlete die keihard traint, maar voor een vreemde sport gekozen heeft. Onverslagen wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten.

Is vrouwenboks wel een sport? vroegen sommigen zich luidop af. Ja, antwoordt Annemie Struyf volmondig. Zij volgde Delfine de laatste weken voor dé boksmatch van haar leven. Want om de absolute nummer 1 van de wereld te worden, moest Delfine haar titel verdedigen tegen de beruchte Diana Prazak. Diana krijgt in de USA, boksland bij uitstek, een super professionele opleiding en kan zich volledig op haar sport concentreren. Heel anders dan Delfine, die overdag politieagente is, en geen cent met haar sport verdient.



In Via Annemie volgt de kijker Delfine Persoon in de aanloop naar dé match van haar leven. Het is een verhaal over keihard trainen, voor en na de werkuren. Een thriller vol spanning en passie. Een verkenning van de bokssport, die een enorme dosis conditie , tactiek, techniek, verstand en mentale weerbaarheid vereist. Maar bovenal is het een eerbetoon aan Delfine Persoon. Want terwijl ze in België niet de titel van Sportvrouw van het Jaar kreeg, werd zij in de USA uitgeroepen tot De Beste Vrouwelijke Bokser ter Wereld.



Via Annemie, donderdag 19 februari om 20.40 uur op Eén: Knockout, baby. Een reportage over Delfine Persoon.


Bio van Annemie Struyf en Delfine Persoon