.
Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille
dinsdag 13 november 2018

Verrassende uitspraak van Thomas Vanderveken

Thomas Vanderveken leeft op roze wolk.


Thomas Vanderveken heeft een drukke agenda. Naast het nieuwe seizoen van “Elvis blijft bestaan” is hij ook al met twee nieuwe programma’s bezig. Maar ook gezinsuitbreiding staat hoog op de planning. Thomas Vanderveken heeft een drukke agenda maar weet als geen ander waartoe een té drukke agenda kan leiden… Het verschil tussen “druk” en “razend druk” is groot. “Vorig jaar was het echt extreem en dat heb ik ook gevoeld. In een dik half jaar tijd ben ik negen kilo afgevallen,” vertelt Thomas Vanderveken in Story. Zijn lichaam was ook volledig verzwakt. En ook dat uitte zich op een bijzonder slecht moment…

Net voor Thomas zijn pianoconcerto moest spelen werd hij zwaar ziek. Een zware griep en bijkomend een buikgriep. “Allemaal tekenen dat ik mijn lichaam toch wat te zwaar heb belast.” Ook nu is het opnieuw druk en bovendien wil Thomas Vanderveken ook voldoende tijd maken voor wat quality time met zijn vrouw Véronique Leysen en hun tweejarig zoontje Otto. Thomas pakt uit met een verrassende uitspraak. Ondanks de drukke agenda van zowel Véronique als Thomas zelf is er ruimte voor gezinsuitbreiding. “Véronique en ik willen zeker graag nog kinderen”, vertrouwt Thomas Story toe. “Maar zoals de eerste zwangerschap niet heel hard gepland was, zo zal het wellicht ook voor de tweede zijn. Er is geen haast bij,” aldus Thomas Vanderveken in Story.

Véronique Leysen heeft het eveneens druk met haar Maurice-koffiebars die ze nog volop wil uitbreiden. “We hebben dezelfde ziekte,” beschrijft Thomas het feit dat ze beide niet stil kunnen zitten. “Maar een drukke agenda heeft ons in het verleden ook niet tegengehouden om aan gezinsuitbreiding te beginnen,” laat Thomas Vanderveken noteren in Story. Het vaderschap vindt Thomas alvast “geweldig tof”.

“Ik ben zo een van die papa’s die alles van in het begin geweldig tof vind.” Thomas wil niet, zoals sommige andere papa’s, wachten tot Otto kan voetballen om van zijn zoontje te genieten. Spelen met Otto werkt ook rustgevend. “Voor mij is met hem spelen de snelste manier om te ontsnappen aan de drukte en het hectische leven.” Die kleine dingetjes van het vaderschap koester ik echt, voegt Thomas eraan toe. Thomas Vanderveken leeft dan ook op een roze wolk. “Sommigen zeggen dat die roze wolk niet bestaat. Wel, ik beweer het tegendeel, maar ik weet wel dat er weinig geslapen wordt op die wolk”, voegt de presentator er lachend aan toe.

Bio van Thomas Vanderveken en Veronique Leysen