.
Jacques Vermeire
donderdag 9 september 2021

Verrassende onthulling: Carry Goossens zou DDT spelen in FC De Kampioenen

Acteurs blikken terug op het succes van F.C. De Kampioenen

Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, 4 langspeelfilms, 1 kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is F.C. De Kampioenen zonder discussie de meest succesvolle comedy van Vlaanderen. Voor altijd kampioen! schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen. De docureeks neemt de kijkers mee naar de opstart, de audities en de proefaflevering. Ook het stopzetten van de reeks, de langspeelfilms, het overlijden van Johny Voners, en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur en het personage Xavier Waterslaeghers komen aan bod. En Voor altijd Kampioen! heeft ook aandacht voor de evolutie van de personages en de verhaallijnen, het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages.

Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen. Bekende superfans Wesley Sonck en Guga Baúl getuigen op het einde van elke aflevering over de impact die F.C. De Kampioenen op hen en Vlaanderen had.

Het succes van F.C. De Kampioenen was niet evident. Want: de reeks was één groot experiment. Het was de eerste echte comedy op de Vlaamse televisie met een cast vol nobele onbekenden, en dan nog over voetbal. “Voor hetzelfde geld was het mislukt”, denkt regisseur Willy Vanduren, “maar kijk: we hebben geluk gehad.”

Geluk moet je ook afdwingen, en dat hebben de Kampioenen gedaan. “Wij waren de juiste mensen op de juiste plaats op het juiste moment”, beaamt Carry Goossens. Hij wisselde op het laatste moment van rol met Jacques Vermeire. Carry werd de cafébaas, Oscar, en Jacques de vijand, garagist Dimitri De Tremmerie. “Dat was onze beste zet”, besluit Willy Vanduren.

Voor altijd Kampioen!: vanaf 23 september elke donderdag om 21.30 uur op Eén.

Download onze app voor Android of iOS