.
De Mol 2023 aflevering 5
zondag 16 april 2023

Verrassende exit na familiedag in 'De Mol'

Opnieuw een vrouw naar huis

Hoewel ze bij veel Vlamingen verdacht was, is flamboyante slagersvrouw Lieselot dus niet de Mol. Na de exit van Leïla vorige week, was Lieselot het Noorden wat kwijt in haar zoektocht naar de Mol. "Na de eliminatie van Leïla moest ik op zoek naar een nieuwe Mol," verklaart Lieselot, "want ik had elke keer toch een aanzienlijk deel op haar ingezet. Toen zij afviel moest ik dus wat opnieuw beginnen. Ik ben dan maar gegaan voor mijn tweede verdachte. Helaas… "

Dat bleek dus niet de correcte tactiek te zijn. Lieselot vergat naar eigen zeggen te vaak dat ze op zoek moest naar een Mol. "Het voelde aan alsof we gewoon op reis waren", zegt ze daarover achteraf. Nochtans geraakte Lieselot toch over de helft van de reis. "De “bezoekersaflevering” is de kaap die je toch heel graag wil halen", vertelt Lieselot, "het was ook heel leuk om op dat moment Veerle, mijn nicht, te zien. Ik ben ook blij dat het niet mijn man Xavier was, want ik miste het thuisfront enorm en ik denk dat ik dan nog meer moeite zou gehad hebben om met mijn hoofd bij het spel te blijven.

Het was dan ook geen verrassing voor Lieselot dat ze het spel in deze aflevering moest verlaten. "Ik wist dat ik de voorbije afleveringen de verkeerde persoon had verdacht. Midden in het spel opnieuw beginnen was dus toch minder evident. Het was bovendien een heel leuke, warme en hechte groep. Erg moeilijk om dat te kunnen stroken met het feit dat iemand van hen de Mol was," aldus Lieselot.