.
News Image

Verongelukte Ketnetmusical-acteur Arne Decock zou 19 worden

Zijn mama geeft interview.


Het is vandaag geen makkelijke dag voor de eerder dit jaar verongelukte Ketnet Musical-acteur Arne Decock. 17 Februari 2019 was een zwarte dag voor de familie. De 18-jarige acteur kroop in een elektriciteitspaal van de spoorwegen. Hij kwam veel te dicht bij de leidingen en raakte geëlektrocuteerd. Vandaag zou Arne 19 jaar worden en dus is het een lastige maar ook mooie dag, vertelde zijn mama dinsdagochtend op Radio 2. “Wij overleven en wij doen verder omdat hij dat ook zou willen. Er zijn ook weinig andere opties. In een hoekje zitten wenen, daar doen we niemand een plezier mee, ook onszelf niet.”

De familie kreeg heel wat steun van familie en vrienden, ook al waren er mensen die niets gedaan hebben of zelfs verschrikkelijke dingen hebben gedaan na wat er gebeurd is. Heel wat gezin verwerkt het verdriet op hun eigen manier. “Ieder verwerkt het verlies van Arne op zijn eigen manier, ik heb niet het gevoel dat we uit elkaar gegroeid zijn. Dat is gelukkig niet het geval.”

Na de de dood van Arne is er een project opgestart: het Arne-bos. In plaats van lelijke rouwkransen werd er geopteerd voor een goed doel bij de uitvaart van Arne. Toevallig was de peter van Arne één van de bestuursleden van OZG, een organisatie die voor elke euro een boom plant. Dat bos ligt in Senegal. “Het is onze bedoeling dat het in Senegal een groot bos zal worden. We willen een grote groene muur in Afrika bouwen. Ik heb niets met fysieke dingen, het bos zal een symbool worden waarmee wij Arne gedenken. Volgend jaar willen wij er ook effectief naartoe”, reageert zijn moeder op Radio 2. Wie een gift wil doen, kan op https://www.ozg.be/nl/bos-van-arne/ alle info vinden.


Bio van Arne Decock

Meer Over:

Arne Decock