.
Brigitta Callens
woensdag 19 oktober 2022

Verhaal Brigitta Callens ontbreekt niet ‘Zillion’-film

Al zijn er wel wat aanpassingen gebeurd

Al zijn er wel wat aanpassingen gebeurd

Het zijn hoogdagen voor de Vlaamse liefhebber want vanaf 28 oktober is er alweer een nieuwe Vlaamse film in de cinema te bewonderen. Dit keer kunnen we met zijn allen gaan kijken naar ‘Zillion’. Daarin krijgen we een blik op het leven van discotheekuitbater Frank Verstraeten.

De Zillion stond er om bekend weinig grenzen te stellen en alles was er mogelijk. Dennis Black Magic was er kind aan huis en organiseerde geregeld erotisch getinte thema-avonden.

Maar er is nog een derde personage die in ‘Zillion’ een belangrijke rol speelde en dat is Vanessa Goossens. Wie naar de film gaat kijken zal denken dat het gaat om gewezen Miss België Brigitta Callens. Zij was eventjes de vriendin van de uitbater tot het grondig fout liep tussen de twee.

Van een door Frank in scène gezette homejacking tot het ontvreemden van de zwarte boekhouding, Brigitta en Frank konden elkaars bloed wel drinken, schrijft Dag Allemaal.

Brigitta haar naam wordt niet vernoemd in de film, maar de gelijkenissen met het personage Vanessa is groot. Callens krijgt in de film een kwalijke rol toebedeeld en dat zonder dat de miss ooit haar medewerking heeft verleend. “Brigitta is wel ingelicht, zoals het hoort. Er zijn elementen uit haar leven gebruikt, maar ook andere vrouwen uit die periode hebben inspiratie geleverd. Vanessa is een combinatie van al die elementen”, klinkt het bij Gudrun Burie, die instaat voor de promotie van de film.

Bio van Brigitta Callens en Dennis Black Magic