.
News Image

Vergeet Sha-Na, nu is er Sugarfree!

Het eerste album van Gildy en Nathalie is uit en kan in de eerste week mooie verkoopcijfers voorleggen.

Het heeft een hele poos geduurd. Reeds twee zomers geleden scoorden Gildy en Nathalie hun eerste hit met "De wind fluistert jouw naam", een cover van de grote hit van Amy MacDonald. Nu is het eerste album van Sugarfree eindelijk een feit. In "Fantasie" profileren de knappe jongedames zich vooral als een nieuwe versie van het meidenduo Sha-Na, dat in de jaren ’90 de ene Vlaamse up-tempohit na de andere scoorde.

Op het album vinden we natuurlijk hun hits van de voorbije twee jaar. Maar daarnaast ook enkele verrassingen. Zo toverden ze "Zeg eens meisje", de grote hit van Paul Severs uit 1991, om tot "Zeg eens jongen". Sugarfree zocht ook inspiratie in het Eurovisiesongfestival-repertoire. In "Geef er een lap op" en "Fantasie" herkennen we de winnende songs van Bucks Fizz en Lena. "Geef een goede reden" is dan weer een vertaling van "One good reason", de Nederlandse Eurovisie-inzending van 1999.

Het album "Fantasie" van Sugarfree behaalt na één week al een 37ste plaats in de Album Top 50. Een mooie prestatie voor de meisjes, die met hun dansbare feelgood-cd het gat kunnen opvullen dat Sha-Na destijds heeft achtergelaten.

Bio van Sugarfree

Meer Over:

Sugarfree