.
Veerle Van den Eynde en Nick Wijns uit Blind Getrouwd
zondag 16 oktober 2022

Veerle Van den Eynde: “De gevolgen zijn navenant”

Het was allemaal heel intensief

Net toen Noé Wijns, de dochters van Blind Getrouwd-koppel Veerle Van den Eynde en Nick Wijns naar de crèche moest ging het fout bij het flesdrinken. De reflex die ze had aangeleerd had ze door omstandigheden ook weer afgeleerd en het lukte niet meer.

Veerle en Nick moesten overschakelen naar intensieve flestraining. En dat vroeg ook veel energie van mama Veerle en papa Nick.

“Naast de vele tips om de reflexen aan te wakkeren, houdt die training in dat je je kind afwisselend voedt met de fles en de borst. Zo kan je je kindje weer aanleren om van de fles te drinken zonder dat het te lang honger heeft. Het is heel intensief en de gevolgen zijn navenant: teleurstelling, slaaptekort, veel melk moeten weggooien…”, begint Veerle in Dag Allemaal.

Veerle en Nick hebben heel wat frustraties gekend in het begin. “Je steekt er zoveel tijd in, maar die eerste weken haalden we er amper iets uit. Soms lukte het een beetje, dan weer niet. En je kindje voelt jouw frustratie ook, wat niet bevorderlijk is.”

Het waren ook bange ouders voor het koppel want Veerle had schrik dat haar dochter ondervoed zou raken. “Maar door flessenvoeding af te wisselen met borstvoeding krijgt ze alle voedingsstoffen binnen. Zolang ze bij mij is, zal ze niet ondervoed raken.”

Bio van Veerle Van den Eynde