.
Veerle Dobbelaere
dinsdag 23 maart 2021

Veerle Dobbelaere over carrièreswitch: “mensen ontroeren kan ook op andere manieren”

"Wie daarmee leert om te gaan, ziet beter wat wél nog mogelijk is."

Veerle Dobbelaere behaalde in 2010 al haar diploma als life en mental coach. Op die manier kon de actrice ook tijdens de coronacrisis op iets terugvallen wanneer er even minder acteeropdrachten haar richting uitkwamen.

Veerle Dobbelaere ondersteunt mensen bij hun psychosociaal welzijn in haar Ademruimte Academie. Veel van haar collega-acteurs zien momenteel zwarte sneeuw, al benadrukt Veerle de weerbaarheid van de artistieke wereld.

“Ik ben blij te merken dat velen onder hen daarbij een positieve mindset behouden en creatief op zoek gaan naar dingen die hen gelukkig maken”, vertelt de actrice in Story. “De pandemie vergroot dingen uit die typisch zijn aan het leven, dat constant in verandering is. Wie daarmee leert om te gaan, ziet beter wat wél nog mogelijk is. Die ziet niet alleen de putten in de weg, maar ook de bloemen in de berm.”

“Als acteur wil je mensen ontroeren door wat je doet of waarvoor je staat, maar dat kan ook op andere manieren”, benadrukt Veerle Dobbelaere in Story. “Door boeken te schrijven, liedjes te zingen of vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeeld.”

Bio van Veerle Dobbelaere

Meer Over:

Veerle Dobbelaere