.
Veerle Dobbelaere
zondag 29 januari 2017

Veerle Dobbelaere deze week bij Sofie Dumont

Eigenlijk is het omgekeerd.


Actrice Veerle Dobbelaere bijt op maandag 30 januari 2017 de spits af. De actrice is verzot op tafelen, maar heeft nood aan nieuwe kookinspiratie nu de kinderen uit huis zijn. En daar helpt Sofie haar maar al te graag bij. Tijdens de week krijgen de dames gezelschap van Veerle’s zus Eva, die graag een vegetarisch gerecht wil leren, en Veerle’s man Alain, die nog nooit in de keuken heeft gestaan...Een salade is Veerle’s all time favourite, maar soms ontbreekt het haar aan creativiteit, want de combinatie sla-tomaat-komkommer gaat snel vervelen. Maandag 30/01 zorgt Sofie voor inspiratie met een simpel maar smaakvol recept: salade van kip met aardpeer, veldsla en knolselder. “Bedankt om mijn leven als herbivoor iets minder saai te maken!”, lacht Veerle.

Dinsdag 31/01 staan er nog meer groenten op het menu. Veerle beweert een echte ‘ovenschotelmadam’ te zijn. Sofie komt opnieuw met een verrassende variatie op de proppen: een ovenschotel met gebakken tongschar, boerenkool en spruitjes.Woensdag 01/02 leert Sofie de familie Dobbelaere nog beter kennen, want dan staat ook Veerle’s zus Eva achter het fornuis. Op het menu staat een vegetarisch gerecht: portobello met gepocheerd ei, een recept om mee uit te pakken als er volk over de vloer komt.

Donderdag 02/02 wordt Veerle ondergedompeld in de wereld van de desserts. Veerle is geen zoetebek en slaat een nagerecht dus meestal over. Donderdag waagt ze zich voor het eerst aan een tiramisu. Een absolute klassieker, maar met een twist, want Sofie leert hem maken met donkere chocolade, rum en peperkoek.

Ook Veerle’s man Alain Bokken, die samen met haar deelnam aan het VTM-programma Dansdate, ontsnapt niet aan het keukengeweld. Op vrijdag 03/02 zet Sofie hem aan het werk. Een primeur, want Alain heeft nog nooit gekookt. Sofie leert hem een gerechtje maken dat nooit kan mislukken: ceviche op z’n Belgisch, met witloof en aardappelen. “Sofie, je mag hier komen wonen”, besluit Veerle na een geslaagde week.

Sofie in de keuken van Veerle Dobbelaere, vanaf maandag om 18 uur een week lang op VTM.

Bio van Veerle Dobbelaere en Sofie Dumont

Bio van Alain Bokken

Meer Over:

Alain Bokken