.
Veerle Baetens in Zuur
maandag 18 januari 2021

Veerle Baetens slachtoffer van zuuraanval in Lockdown

Vanavond op Eén.

Met Lockdown heeft Eén iets heel bijzonders in petto voor zijn kijkers. De reeks brengt twaalf op zichzelf staande kortverhalen, geregisseerd door twaalf Vlaamse topregisseurs en met een straffe cast. Elk verhaal speelt zich af in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruimte dat hen - maar ook hun wereld – scheidt.

Elke kortfilm wordt door een andere regisseur en crew gemaakt en met andere acteurs. Lockdown wordt hierdoor een verrassende mix van verschillende genres zoals drama, comedy en thriller. Het idee komt van regisseurs Gilles Coulier en Maarten Moerkerke, die beiden een aflevering regisseren, naast onder andere Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront. Lockdown is een productie van De Wereldvrede & Lecter Scripted Media en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Sabam for culture.

Bedenkers Gilles Coulier en Maarten Moerkerke: “ Lockdown heeft het basisidee om in één corona-proof setting twaalf verhalen te vertellen - maar ook het doel om met een creatief antwoord moeilijke tijden te tackelen - ruimschoots overtroffen. Het uitgangspunt dat elk verhaal vanuit de regisseurs moest vertrekken, levert twaalf heel verschillende films op die qua stijl, genre en thematiek de kijkers genereus zullen verrassen, ontroeren, huiveren en doen lachen. Een onverhoopt resultaat dat alleen maar mogelijk was door de inzet en de solidariteit van iedereen die aan deze reeks heeft meegewerkt.”

Vanavond krijg je op Eén de eerste drie afleveringen te zien. In één ervan zien we Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Kasper. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu.

Bio van Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts