.
Veerle Baetens
maandag 27 november 2023

Veerle Baetens: “Mijn leven is al lang bezig”

Ze blikt graag terug

Wie ‘Het Smelt’ al heeft gezien in de bioscoop komt meestal zwaar onder de indruk de zaal uit. De film is een rollercoaster aan emoties en het zet de mensen aan tot nadenken.

Ook Veerle Baetens weet precies wat ze wil bereiken bij de mensen wanneer ze achteraf weer huiswaarts keren.

“Ik zou willen dat mensen weer leren begrijpen dat jongeren zoekende en kwetsbaar zijn. Mensen kunnen niet altijd veerkrachtig zijn en weer opstaan nadat ze zijn neergemept. In onze maatschappij - niet in het minst in de Verenigde Staten - is het de norm om heroïsch te zijn en als geboren winnaars in het leven te staan. Een voorbeeld? Iemand recht in de ogen kijken, sommige mensen zijn daar eenvoudigweg niet tot toe in staat. Merk dat op en heb daar mededogen voor. En creëer eventueel een opening voor die mensen”, legt ze uit in Primo.

Veerle is dit jaar 45 geworden, een mooie leeftijd om eens terug te blikken en vooruit te blikken op het leven.

“Je hebt mensen die beweren dat het leven pas begint wanneer je 50 bent, maar het mijne is al lang bezig. Zowel privé als zakelijk heb ik toch wel al wat mijlpalen achter de rug. Op professioneel vlak waren dat voor mij onder meer 'Sara', 'Code 37' en 'The Broken Circle Breakdown' en dan nu 'Het Smelt'. Ik ben daar heel dankbaar voor!”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens