.
Veerle Baetens in Code 37
zaterdag 1 mei 2021

Veerle Baetens: “dat was een slag in mijn gezicht”

“Dat was een slag in mijn gezicht.”

Canvas zendt op vrijdag 7 mei de psychologische thriller ‘Duelles’ uit waarin Veerle Baetens in de huid kruipt van Alice. Het einde van deze Franse film verraste Veerle Baetens enorm.

“Het einde had ik echt niet zien aankomen toen ik het scenario las”, onthult de actrice in Story. “Dat was een slag in mijn gezicht.”

Veerle Baetens maakt ondertussen carrière in het Frans. Al blijft de taal een werkpunt, geeft Veerle toe. “Mijn accent is nog niet ‘impeccable’ (onberispelijk, nvdr.), maar het begint te gaan”, aldus Veerle Baetens. “Ik heb intussen al enkele projecten in het Frans gedaan, dus dat helpt.”

“In België kan ik het natuurlijk gewoon in het Nederlands zeggen als ik echt niet op een woord kom en dan begrijpen ze me wel, maar in Frankrijk ligt dat anders”, geeft de actrice toe. Al ziet Veerle Baetens daar ook voordelen in.

“Ergens heeft­ het ook voordelen. Omdat ik in het Frans niet kan improviseren, moet ik vooraf keuzes maken en wordt mijn spel minder vaag en dus beter”, vertelt Veerle Baetens in Story.