.
Eddy Wally
zaterdag 13 februari 2016

Veel volk op afscheid Eddy Wally

Het grote afscheid van Eddy Wally.




Eén week na het overlijden van Eddy Wally neemt Vlaanderen massaal afscheid van The Voice Of Europe. In Zelzate is even over 11 uur de afscheidsplechtigheid van Eddy Wally gestart. De kerk stroomde vol vrienden en familieleden om nog een laatste eerbetoon aan Eddy Wally te brengen. Buiten staat ook behoorlijk wat volk te kijken op de schermen die geplaatst zijn. Op voorhand was aangekondigd dat alleen genodigden de plechtigheid binnen in de kerk zouden kunnen volgen. Toch probeerden tientallen mensen alsnog de kerk binnen te glippen.



De overleden zanger ligt in een glanzend wit gespoten kist. Die werd met een goudkleurige lijkwagen naar de Sint-Laurentiuskerk van Zelzate. Daar stond heel wat volk te kijken hoe de kids met daarin de zanger de kerk in werd gedragen. Momenteel is de plechtigheid bezig. Deze zal welicht zo'n anderhalf uur duren. De kans is groot dat Eddy op het einde van de plechtigheid nog één meer dan welverdiende staande ovatie zal krijgen.

We schatten dat er zo'n 2000 mensen aanwezig zijn in Zelzate. De koude temperaturen en het nieuws dat niet iedereen binnen zou kunnen heeft wellicht heel wat mensen afgeschrikt.

Bio van Eddy Wally

Meer Over:

Eddy Wally