.
Vanessa Chinitor
maandag 25 juli 2022

Vanessa Chinitor: 'Mijn carrière is anders uitgedraaid"

Waar is de tijd!

Jarenlang waren Vanessa Chinitor en haar man Dirk Bauters een vaste waarde op de Gentse Feesten. Door de hartklachten van Dirk zullen ze er dit jaar niet staan. Maar optreden doen ze anders nog steeds.

“We mogen niet klagen. We hebben veel werk. De bedrijven kennen ons omdat wij ook garant staan voor de mooiste feesten”, klinkt het in Dag Allemaal.

In 1999 nam Vanessa deel aan het Eurovisiesongfestival met ‘Like The Wind’. Toch helemaal iets anders dan wat ze nu doet.

“Mijn carrière is inderdaad een beetje anders uitgedraaid. Ik ben heel blij dat ik op dat podium heb mogen staan in Israël. En met het nummer heb ik ook een gouden plaat gekregen. Maar het is bij die ene hit gebleven. We zingen het wel nog altijd, omdat de mensen dat verwachten.”

Dirk staat al jarenlang zelf op de planken, maar was ook de aangever van Jacques Vermeire in zijn shows ‘Vijf voor 12’ en ‘Veel vijven en zessen’. “En ik speelde ook nog piano voor hem. Ik hoop dat we nog eens kunnen samenwerken, maar wat Vanessa en ik doen is ook prachtig.”

Bio van Vanessa Chinitor en Dirk Bauters