.
Armand Pien
vrijdag 22 september 2023

Vandaag herdenken wij Armand Pien

En daar is een goede reden voor.

Helaas geen stralende dag vandaag en dat begrijpen we ergens ook wel. De weergoden rouwen vandaag mee, want het is op de kop 20 jaar geleden dat weerman Armand Pien overleed.

Pien, de godfather van de Belgische weermannen, overleed op 22 september 2003 op 83-jarige leeftijd als gevolg van een hartinfarct. Pien was 37 jaar lang de weerman van de Vlaamse radio en televisie. Elke avond was hij trouw op de afspraak en op vrijdagochtend iets over 11 uur had hij zijn weerpraatje op het tweede net van de openbare radio. Soms was Pien bijna een half uur bezig over het weer - gelukkig onderbroken met wat muziek - en vertelde hij wat voor weer het de komende dagen in België en ver daarbuiten zou worden. Mensen die op vakantie gingen stuurden zelfs bieven met hun vakantiebestemming in vermeld zodat Pien hen op de radio kon vertellen of ze al dan niet een badpak moesten meenemen. Vandaag de dag kijken we gewoon op één of andere website en we weten het.

Armand Pien was echt een legende, heel wat mensen herinneren zich zonder twijfel Armand nog, niet in het minst bijvoorbeeld een Frank Deboosere die 's avonds met veel bewondering naar het weerpraatje van Pien keek.

Bio van Armand Pien

Meer Over:

Armand Pien