.
News Image

Vanavond in Vandaag

Wie zit er vanavond in de laatste aflevering van deze week?


De gasten in Vandaag op donderdag 17 oktober



De hardnekkigheid van Armoede

Het is vandaag Werelddag van Verzet tegen armoede. 1 op de 5 Belgen loopt nog altijd het risico op armoede. Bovendien stijgt het aantal kinderen dat opgroeit in armoede al vijftien jaar. Hoe komt het dat die cijfers zo hardnekkig blijven? Kristel Verbeke, ambassadeur van het Kinderarmoedefonds en Celia Groothedde Ledoux, Vlaams Parlementslid voor Groen groeiden zelf op in armoede.



Ons Kookboek, maar dan over seks

Seksuologe en politica Goedele Liekens schreef met Het Seksboek een nieuw werk over seks en seksualiteit. Hoe nodig blijven zo’n boeken anno 2019? We vragen het Goedele op de dag waar ze haar eerst bijdrage leverde in de plenaire zitting van de Kamer als volksvertegenwoordiger voor Open VLD.



Michael Kiwanuka

Soulzanger Michael Kiwanuka is één van de belangrijkste soulzangers van het moment. Zijn werk wordt vaak gebruikt als soundtrack voor televisie-series en zijn derde album komt nu uit. Volgende maand staat hij voor een uitverkochte AB, vanavond geeft hij al een voorproefje in de studio bij Danira.



Vliegende reporter Sander Gillis ging vandaag langs bij Vincent Van Peteghem en Katrien Partyka, de eerste twee kandidaten voor CD&V-voorzitterschap.



Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis

Eindredactie: Thomas Van den Bossche


Bio van Danira Boukhriss

Meer Over:

Danira Boukhriss