.
News Image

Vanavond in Vandaag

Schoon volk bij Danira.


De gasten in Vandaag op maandag 14 oktober



American Dream uit Ieper

De beste speelster in de belangrijkste basketmatch van het jaar komt uit Ieper. Emma Meesseman (26) speelt bij de Washington Mystics en werd dit weekend uitgeroepen tot MVP of zeg maar beste speelster in de finale van de WNBA, de zwaarste basketcompetitie voor vrouwen ter wereld. Linde Merckpoel zat met haar vlogcamera op de eerste rij en zag hoe Emma uit Ieper iedereen naar huis speelde.




Vlaams duikbootfilm

Torpedo, zo heet de nieuwe film van Sven Huybrechts. Het verhaal gaat over een duikboot waarmee een paar Vlaamse verzetsstrijders in opdracht van de geallieerden een lading uranium van Congo naar de VS moeten transporteren. Het wordt een tocht vol gevaren, spanning en intriges, met in de hoofrollen Koen De Bouw als verzetsstrijder en Ella-June Henrard als zijn dochter.




Compact Disk Dummies

De electropunkers Lennert en Janus Coorevits zijn terug. In 2012 wonnen ze Humo's Rock Rally met hun band Compact Disk Dummies, vorig jaar waren ze de huisband van 'De Ideale Wereld' en nu hebben ze een nieuwe plaat uit: Satellites. Donderdag en vrijdag staan ze in de Ancienne Belgique, vanavond al op het podium van 'Vandaag'.



Vliegende reporter Sander Gillis is naar Kasterlee gegaan en bezocht er Mario Van Geel, de man die de zwaarste pompoen van Europa heeft gekweekt.



Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis

Eindredactie: Frederik Descamps

Bio van Danira Boukhriss

Meer Over:

Danira Boukhriss