.
News Image

Vanavond deel 1 van Raymond! op Eén

Toen begon de miserie.


Vanavond kan je op Eén kijken naar de eerste aflevering van Raymond!, een programma naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud.



In aflevering 1 neemt Raymond de kijkers mee naar zijn onbezorgde jeugdjaren in Amsterdam. Hij is een speels en open kind, maar dat verandert drastisch wanneer zijn moeder en stiefvader beslissen om naar Antwerpen te verhuizen. Raymond wordt gepest op school, eerst om zijn Nederlandse tongval en nadien om zijn Beatles-haren. Hij keert in zichzelf en brengt bijna zijn hele jeugd door in een fantasiewereld, samen met zijn teddybeer.

Op school gaat het van kwaad naar erger. Op zijn twintigste slaat hij zonder middelbaar diploma de schoolpoort achter zich toe. Zijn biologische vader Nico Gomez, een beroepsmuzikant, biedt hem werk aan in zijn orkest. Raymond en zijn vader hebben elkaar tot dan amper gezien. Kort daarna speelt Raymond aan de zijde van Johan Verminnen, maar al snel wordt duidelijk dat hij zijn eigen weg moet gaan. Hij start de groep Louisette en schrijft vrijwel meteen 'Maria, Maria, ik hou van jou'. Maar wanneer het premièreconcert van Louisette in de Brusselse Beursschouwburg wordt neergesabeld in de pers, ontbindt Raymond de groep en gaat hij door een dal. Toen begon de miserie.

Raymond!: vanaf donderdag 13 februari om 21.30 uur op Eén.