.
News Image

Valerie De Booser sluit haar winkel

Wat is de reden?


Opvallend bericht op de sociale media: Valerie De Booser heeft op Facebook aangekondigd dat zij in augustus haar winkel ‘Histoires de Femmes’ sluit. Elf jaar geleden opende de vrouw van Koen Wauters haar eigen winkel met vrouwenkledij aan de Gentsesteenweg te Mechelen. Valerie werkte als het ware dag en nacht aan de uitbouw van haar winkel en trok naar het buitenland om collecties aan te kopen. Het resultaat was er dan ook naar: heel wat vrouwen gingen bij Valerie langs en daar waren meerdere redenen voor: zo waren er de mooie en kwalitatieve collecties, was er het professionele advies van Valerie of iemand van haar team, sommigen hoopten ook wel eens een glimp van Koen Wauters op te vangen. De zaak was zo succesvol dat De Booser in het aanpalende pand ook een winkel voor mannen opende, dat avontuur werd echter al snel afgesloten omwille van gezondheidsproblemen.

Toen vorig jaar bekend raakte dat Valerie en Koen van Heffen naar het Gentse verhuisden, vroegen wij ons al af hoelang Valerie de verplaatsing van haar woning naar haar winkel zou blijven maken. Je moet namelijk al heel veel geluk hebben om die afstand op een uur tijd af te leggen. Elke dag zo’n 160 kilometer rijden is op zich geen probleem, tenminste als er weinig of geen files zijn. Of dat de reden is waarom Valerie straks haar winkel sluit is niet duidelijk.

Valerie De Booser blijft vaag over de sluiting. “Nu kunnen mijn lichaam en geest eerlijk gezegd wel wat rust gebruiken. En dus heb ik een hartverscheurende keuze gemaakt en ga ik stoppen met ‘HdF’. Het is een erg moeilijke beslissing, want ik heb er mijn hart en ziel ingestoken en ben ook wel fier op wat ik heb opgebouwd. Geloof me, het is met pijn in mijn hart”, schrijft De Booser op Facebook.

Of Valerie De Booser voortaan gewoon huisvrouw zal worden? Wellicht niet. Maar eerst wil zij genieten van alle rust en herbronnen. “Maar mijn liefde voor mode en fashion zal nooit stoppen. Maar eerst … tijd voor mezelf en mijn gezin”, klinkt het verder. Valerie vertelde onlangs in Gert Late Night dat haar mama ernstig ziek is en haar euthanasie zelfs heeft aangevraagd. Of dat te maken heeft met de sluiting van Histoires de Femmes? Het zou kunnen.