.
News Image

Valerie De Booser: 'Koen zal altijd deel van mijn leven zijn'

Valerie De Booser geeft eerste interview na scheiding.


“Ik heb heel lang en heel zwaar afgezien, hoor. Angstaanvallen, niet slapen, niet eten. Alles erop en eraan”. Aan het woord Valerie De Booser die in Nina, de bijlage van Het Laatste Nieuws haar eerste interview sinds de scheiding met Koen Wauters geeft.Ruim drie maanden geleden pakte het duo op een zaterdagavond uit met het bericht dat hun huwelijk over en uit was. De twee hadden één en ander perfect uitgekiend, tenminste dat dachten zij. “Het is best vervelend als je samen een persbericht opstelt, recht vanuit het hart, waarin je specifiek de vraag stelt om ons in alle rust te laten verwerken wat verwerkt moet worden. En dat dat toch niet gerespecteerd wordt.”

Maar korte tijd na het grote nieuws dook het bericht op dat Valerie iemand anders zou hebben, iets wat zij vrij snel ontkende. “Ik vind het jammer dat men zelf dingen begint te schrijven. Ik zou me daar niks van mogen aantrekken, maar dat heb ik in al die jaren dus niet geleerd”, lacht Valerie in Nina. “Als er verzinsels de ronde doen, is dat kwetsend. Ik weet gelukkig beter, Koen weet beter en al wie in onze dichte kring zit ook.”Nu heeft Valerie dus wel degelijk een nieuwe vriend en dat kon je bij ons in primeur lezen. “Ik herontdek mezelf. Alles verloopt heel naturel. Mijn mama had ik apart al op de hoogte gebracht? Maar eerlijk? Ik had het liever nog even onder ons gehouden. Maar de pers was erachter gekomen en dan kan je twee zaken doen: een spelletje spelen en het ontkennen of gewoon toegeven. Ach, het is wat het is.”De breuk met Koen was een zware klap. “Dit was nooit het plan. Had je me dit een paar jaar geleden voorspeld? Ik zou ‘nooit’ gezegd hebben. Geen van ons beiden heeft dit gewild of zien aankomen. Koen en ik zullen altijd elkaars grote liefde blijven.”

En toch gingen de twee uit elkaar. “Omdat het ‘op’ was. En dan moet je voort, zonder elkaar – hoe hard en zwaar dat ook is. Soms raak je als koppen goed door een crisis, en nog één, maar soms…. soms is de grens bereikt.”Valerie vertelt in de Nina dat zij en Koen echt wel voor hun huwelijk gevochten hebben. Maar het lukte niet om de meubels te redden en dan moet je gewoon voor die ene beslissing gaan. “Het is niet omdat je elkaars grote liefde bent, dat je verplicht als koppel bij elkaar moet blijven. Je kan elkaar ook op een andere manier doodgraag blijven zien. Koen zal altijd deel van mijn leven zijn.”Valerie heeft ondertussen al enkele maanden een nieuwe vriend, vroeg of laat zal Koen Wauters mogelijk een nieuwe vriendin hebben. “Ik wens het hem met heel mijn hart toe. Dat hij weer een mooie, lieve, warme liefde mag meemaken. Hij verdient dat. Dat kan ook niet anders. Koen is zo’n goede man. Het is niet omdat het tussen os fout gelopen is, dat hij niet opnieuw gelukkig kan worden met iemand anders”, besluit Valerie De Booser.Het volledige interview in Nina, dit weekend als bijlage in Het Laatste Nieuws.