You are here

'VAL' voor de nieuwste thriller van Toni Coppers

09/05/2020 12:40-

Leesvoor van de hand van Toni Coppers.

Ontmoet Alex Berger, ex-rechercheur en eenzelvige privédetective. Een eigenzinnige en melancholische man die al jaren bewust aan de zijlijn van het echte leven staat en in zijn schuiloord Oostende liever naar de zee staart dan met mensen om te gaan.

Uitzonderingen op de regel zijn de avonden met zijn vriend en boekhandelaar Eric en de bezoekjes van Sara Cavani, zijn ex-collega. Tot Alex op een dag meegezogen wordt in cascade van gebeurtenissen die hem door half Europa brengen. Hij komt definitief voor de keuze te staan: opnieuw deelnemen aan het echte leven of zijn dierbaren kopje onder zien gaan. Aan de kant blijven staan, is plots geen optie meer...

Op zijn jacht naar een mysterieuze moordenaar reis je met Alex Berger door Europa. De tocht spreekt meer dan ooit tot de verbeelding: je verdwaalt in de straten van Londen, rijdt door de bergen naar Sankt Moritz, ruikt de bouillabaisse in een Zuid-frans vissersdorp.

"Ik gebruik al mijn favoriete ingrediënten in deze spannende roman: menselijke kwetsbaarheid en veerkracht, intrige, liefde en verraad... en met een arena die zich uitstrekt over heel Europa."

Steevast wordt Toni Coppers door jury’s gelauwerd om zijn diepzinnige karaktertekeningen, bijna on-eigen aan het genre. Ook in deze thriller maakt de schrijver die belofte waar: spanning en diepgang wisselen elkaar af. Het verlies van een dierbare en het moeilijke gevecht om dat verdriet een plaats te geven, is wat Alex Berger, Sara Cavani en de boekhandelaar Eric tekenen.

Al tien jaar lang krijgt Toni Coppers de vraag hoe het is om over Liese Meerhout, een vrouw, te schrijven. Voor hem is het simpel: man of vrouw, de wil om te overleven, de manier waarop mensen omgaan met liefde en dood, met tegenslag, dat zijn universele besognes die ieder mens voelt en ervaart.

Ook in VAL komen deze thema's aan bod. De mannenvriendschap en de passages waarin Alex, Eric en Sara alleen leren omgaan met hun kwetsuren en elkaar helpen om ze te overstijgen, getuigen van een bijzondere emotionele openheid en authenticiteit.

"Alex Berger is bovenal een man, en het enige soort man waar ik over wil schrijven: iemand die zowel in zijn kracht als in zijn kwetsbaarheid staat."

Coppers slaagt er al jaren in om maatschappelijk relevante thema’s te verwerken in zijn boeken. Het verlies van een naaste tekent een mens, een understatement in deze tijden. Dat in een thriller die maanden geleden geschreven werd, zoveel ruimte is om stil te staan bij troost, verwerking en empathie voor anderen, zegt veel over the 'signs of the times'.

Het tempo in VAL ligt hoog, het verhaal is adembenemend. Het vakmanschap van Coppers en zijn enthousiasme voor dit nieuwe project, culmineren in deze wervelende pageturner rond Alex Berger. Wie nooit iets las van Toni Coppers, moet hem nu leren kennen!

Koop hier deze release

Meer nieuws over:

Toni Coppers

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling In De Naam Van De Vader

Toni Coppers - Antwerpen - 20/09/2016

Boekvoorstelling

Toni Coppers - Antwerpen - 22/09/2015

Gerelateerde bio's: