.
Jeremie Makiese
maandag 2 januari 2023

Vakjury Eurosong 2023 bekend

15 Eurosongkenners in jury

Op 14 januari weten we wie België naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool stuurt. Loredana, Chérine, Ameerah, Gustaph, Gala Dragot, The Starlings en Hunter Falls: wie zal het worden? Kijkers beslissen tijdens de liveshow, samen met de vakjury, wie ons land mag vertegenwoordigen. De vakjury bestaat uit nationale en internationale Songfestivaltopppers als Nikkie De Jager, icoon en host van het Eurovisiesongfestival in 2021 in Rotterdam, Jérémie Makiese, die vorig jaar België op Songfestival in Turijn vertegenwoordigde en Laura Tesoro, die in 2016 met ‘What’s the pressure’ op het podium in Stockholm stond. Ook Alexander Rybak, de winnaar van het Eurovisiesongfestival van Moskou die met zijn viool en de song ‘Fairytale’ Europa wist te charmeren, sluit bij de jury aan. Een klassevolle jury dus!

De volledige vakjury bestaat uit 15 leden. Naast de vier bovenstaande Songfestivalhelden, maken Laura Govaerts (MNM), Ann Reymen (radio2), Korneel De Clercq (Radio 1), Thibault Christiaensen (StuBru), Francicso Schuster (#LikeMe), Leslie Cable (Delegatieleider voor RTBF op het Eurovisiesongfestival), Jasper Van Biesen (auteur ‘65 jaar België op het Songfestival’), Stephan Monsieur (voorzitter OGAE, de officiële fanclub van het Songfestival), André Vermeulen (journalist en songfestivalspecialist), Els Germonpré (muziekcoördinator Eén) en Manu Lammens (muziekverantwoordelijke MNM) deel uit van de jury. Zij volgen de liveshow op de voet vanuit de backstage.

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Aansluitend op de liveshow is er een officiële Eurosong afterparty, hosted by MNM, met muzikale Eurosong-kleppers als Sandra Kim, Kate Ryan en Liliane Saint-Pierre. Tickets zijn te verkrijgen via vrtmax.be/doemee. Stemmen tijdens de liveshow kan via SMS of VRT MAX.