.
Tom Waes en Luk Wyns
donderdag 2 januari 2020

Vader van Tom Waes in 'Vandaag over een jaar'

En dat mocht zoonlief Tom absoluut niet weten!


Op donderdag 2 januari ontvangt Cath Luyten in de derde aflevering van Vandaag over een jaar enkele gewone Vlamingen die op één jaar tijd iets bijzonders willen realiseren. De 77-jarige Jeanine uit Kampenhout wil leren fietsen. Annelore (21 jaar) uit Ninove heeft de chronische vorm van de ziekte van Lyme en wil terug een dubbelmatch tennis kunnen spelen met haar vader. Evi (38 jaar, uit Zwijndrecht) wil herenigd zijn met haar Nigeriaanse echtgenoot. En Wim Waes (79 jaar, uit Kontich), de vader van Tom Waes, wil te voet naar Compostella stappen.

Bij Cath komen ze vertellen over hun plannen. Eén jaar - maar slechts enkele seconden op televisie - later wandelen ze de studio weer binnen en komen Cath en de kijkers te weten hoe het gelopen is. Samen met de kijkers en met haar gasten herbeleeft Cath de belangrijkste momenten uit hun bewogen jaar.

Deelnemer in de kijker: Wim Waes (79) uit Kontich: “Vandaag over een jaar wil ik naar Compostella stappen.”

Tom weet niet dat ik meedoe aan het programma, hij mag het pas volgend jaar ontdekken - Wim Waes

De appel valt niet ver van de boom. Wim, de vader van Tom Waes, is altijd al sportief en avontuurlijk geweest. Doorheen de jaren is hij weliswaar een rustige huisvader geworden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Wim wil nog voor hij 80 wordt een levenslange droom verwezenlijken: een staptocht naar Santiago de Compostella. Zoon Tom vindt het alvast een geweldig idee en zal een paar dagen mee stappen. Maar papa Wim wil niet dat Tom te weten komt dat hij deelneemt aan Vandaag over een jaar. Dat wordt dus een dubbele uitdaging die hij tot een goed einde zal moeten brengen...

Cath slaagt erin om een jaar later Tom Waes met een smoes naar de studio te lokken, waar hij van de ene verbazing in de andere valt. Hij krijgt de opname van een jaar geleden te zien waarin zijn vader z'n plan uit de doeken doet. En even later komt Wim doodleuk door de deur gewandeld, terwijl Tom dacht dat hij op vakantie in het buitenland was. Vader en zoon krijgen een emotioneel verslag te zien van de loodzware staptocht naar Compostella, waar Wim stilstond bij verleden, heden en toekomst.

Wat mijn vader heeft gedaan, is echt straf. Dat is pas Reizen Waes. - Tom WaesVandaag over een jaar: op donderdag 2 januari om 20.30 uur op Eén.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Tom Waes

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten