.
Urbanus
dinsdag 1 november 2022

Urbanus: “Als je genoeg overdrijft, weten mensen dat”

Humor is erg veranderd

Urbanus kan na 50 jaar op de planken nog steeds op een trouwe groep fans rekenen. Velen zijn dan ook bijzonder blij dat de zanger en komiek na heel wat jaren eindelijk nog eens een album uitbrengt. We zijn dan ook erg benieuwd of vele van zijn nummers nog altijd even aangebrand zullen zijn als vroeger.

“Ik vertelde vroeger tamelijk gemene grapjes. Zoals die grap dat ik passeerde aan een bejaardentehuis. Bleek die toch wel in brand te staan, zeker. En heel de regio rook naar karamel. Omdat het daar vol zat met mensen met suikerziekte”, lacht Urbanus luid in Primo.

Een grap die de dag van vandaag misschien bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat zou kunnen schieten. Al ligt Urbanus daar niet te veel van wakker. “Als je genoeg overdrijft, weten de mensen dat het een grap is. Dus zulke dingen kunnen nog steeds.”

Maar de komiek kan ook niet ontkennen dat hij het erg jammer vindt dat sommige dingen gewoon verboden worden, zoals het gebruik van sommige woorden.

“Maar goed, dan hou ik me daaraan maar spot ik met degene die dat verbod invoerde. Ik heb dat altijd al gedaan. En nee, ik ben op dat vlak helemaal niet milder geworden of zo. Je kan heel de zaal aan een bepaald woord of thema laten denken zonder dat je het hoeft uit te spreken.”

Bio van Urbanus

Meer Over:

Urbanus