.
News Image

Unieke archiefbeelden tonen tragische leven van icoon Kurt Cobain

Donderdag in Qdoc op Q2.
5 april 1994: een datum die de muziekwereld niet onberoerd laat. Het is de dag waarop muzieklegende en Nirvana-frontman Kurt Cobain zichzelf op 27-jarige leeftijd van het leven beroofde. Qdoc brengt morgen, op donderdag 22 september, de intieme documentaire Montage of Heck over het tragische leven van Cobain aan de hand van unieke archiefbeelden en onthullende interviews met familie en vrienden. Montage of Heck was in 2015 genomineerd voor vijf Emmy Awards en werd geregisseerd door Brett Morgen, bekend van de documentaire over The Police.
Het leven van Cobain liep niet over rozen, maar na zijn moeilijke jeugdjaren leek de toekomst hem toe te lachen. Cobain vond troost in zijn muziek en bij zijn grote liefde Courtney Love. In 1988 richtte hij samen met Krist Novoselic de grungeband Nirvana op, waar hij frontman en gitarist werd. De band had talloze hits en zou ruim 50 miljoen albums verkopen. Frontman Cobain werd al snel bestempeld als 'de stem van een generatie'.

In 1994 sloeg op 27-jarige leeftijd het noodloot toe wanneer Cobain zichzelf van het leven beroofde in zijn huis in Washington. Zijn depressies en veelbesproken drugsverslaving zorgde ervoor dat de zelfdestructieve Cobain werd opgenomen in de lugubere 27 Club, waar de ook op 27-jarige leeftijd overleden Jimi Hendrix, Brian Jones en Jim Morrison toe behoren.

Qdoc, donderdag 22 september om 22.40 op Q2.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Brian Johnson en Jim Morrison