.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 8

Laura Lynn in de Top 10 na tien plaatsen winst.


Vijf singles zijn er tegenover vorige week niet meer bij in de Vlaamse Ultratop 50. Ikraaan met “Reflectie” en “Dromen van Aruba” van Fadim stonden er vijf weken in. “Gewoon Ruben” van Gewoon Ruben & Safi zong het zeven weken uit. “Droomdans” van Siham hield het tien weken vol én Nina Butera met “Draai de liefde terug” stond zelfs eens op 13 en mag zeer tevreden zijn na twaalf weken in de hitlijst gestaan te hebben.



“Dat kleine dorpscafé” van Michael Lanzo is nieuw op 49. “Vrank en vrij” komt White Bird binnen op 48. Doran & Ellis gingen er al eens uit, maar ze zijn teruggekomen met “Voor altijd samen” op 44. 40 is voor het “Splinterkind” van Geert Verdickt van Buurman. Yevgueni feat. Rita Zipora is de hoogste nieuwe op 32 met “Alles wat ik nu wil zijn”.



Zwangere Guy en “Niemand” duiken van 5 naar 10. “Ik voel me goed vandaag” zingt Willy Sommers en hij komt binnen op 9. Vorige week vonden we hem nog op 13. Als “Leef je droom” van Laura Lynn een teken is voor wat nog moet komen met het nieuwe album 'Country 2', mag de zangeres hoge verwachtingen koesteren. Ze stijgt namelijk tien plaatsen met haar nieuwe single en belandt op 8. #LikeMe Cast stoot met “Soldiers of love” door van 12 naar 7. “1 keer voor altijd” van Mathias Vergels blijft staan op 6. “Tweesprong” van Clouseau klimt van 9 naar 5. Raymond van het Groenewoud blijft status quo op 4 met “Bitter en bot”. Metejoor zet een stapje opzij. “Blij om jou te zien” gaat van 2 naar 3. De omgekeerde beweging, van 3 naar 2 maakt Niels Destadsbader en “Wat zou ik zonder jou”. Bazart blijft een dertiende week boven aan de Vlaamse Ultratop 50 met “Maanlicht” en evenaart zo de prestatie van hun “Chaos” in 2016.



(Nico Vanaken)