.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 50

Tourist LeMC heeft al opvolger voor nummer 1-hit.


Veel beweging deze week in de Vlaamse Ultratop 50. Van volgende singles nemen we afscheid: Ianthe Tavernier feat. Jelle Cleymans en “Vuur”, “Om je heen” van David Vandyck, Patrick Onzia met “Voorbijgevlogen”, “Leef je leven met mij” van Guy Neve, “C'est la vie” van Top Pops, Freek Vanrooy met “Telkens opnieuw”, “Luka Luna” van K3 en tenslotte Phil Kevin met “Je knuffelbeer”.



Kerstmis komt zeer dichtbij en dat zien we ook in deze hitlijst. De eerste nieuwe is zo'n kerstnummer en komt van De Romeo's. Met “'t is Kerstmis” komen ze binnen op 49. Paco Garcia & Steven Lambert komen met “Droomland” terecht op 47. “Geen kerstfeest zonder jou” zijn de mooie woorden van Eveline Cannoot & Filip D'haeze op 43. Udo wil “Een witte Kerstmis dit jaar” op 42. Herbert heeft dan op 37 weer heimwee naar de “Kerstdagen van toen”. Van de nieuw binnengekomen kerstingles scoort Corina deze week het beste. Op 36 staat haar “Kerst met jou”. David Vandyck voelt zich “Weer even klein” op 25. De hoogste nieuwkomer is van Tourist LeMC en “We begrijpen elkaar” op 16. De opvolger van zijn nummer 1-hit is dus al helemaal klaar voor de absolute top.



“Alles wat ik wensen kon” van Mama's Jasje komt de Top 10 binnen op 10, komende van 12. Twee plaatsen verlies naar nummer 9 is er voor de “Verdwenen vrienden” van Frank Vander linden. “Boeit me geen” van Metejoor feat. Sarita Lorena is opnieuw aan een opmars bezig, van 11 naar 8. Bart Peeters klimt met “De warmte van een lief” van 8 naar 7. Zwangere Guy tuimelt van 3 naar 6 met “Gorik Pt. 1”. “Verover mij” van Niels Destadsbader blijft staan op 5. “Zoutelande” van Blöf feat. Geike Arnaert blijft ook steken op 4. Van 19 naar 3 klimt Bazart feat. Eefje De Visser met “Onder ons”. Eén plaatsje hoger vinden we net als de voorbije weken Bazart terug met “Grip (omarm me)”. Dat betekent dat “Spiegel” van Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud nu al tien weken helemaal bovenaan prijkt in de Vlaamse Ultratop 50.



De Vlaamse Ultratop 50 is iedere zondag tussen 16 en 18 uur te beluisteren op Radio 2.



(Nico Vanaken)