.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 42

Jaap Reesema & Pommelien Thijs maken uitstekend debuut.


Heel wat verschuivingen deze week in de Vlaamse Ultratop 50. Er zijn maar liefst zeven singles die hun notering verliezen. Dat is zo voor Gene Thomas en “Mij en m'n gitaar”, “Hakuna matata” van Bert Van Renne, Yevgueni met “Bierfeesten (Als ik dit maar heb)”, Mama's Jasje en zijn “Josephine”, “Stap voor stap” van Eveline Cannoot, “James” van Johannes is zijn naam én Jeremie Vrielynck met “Alleen bij jou”.



De eerste nieuwe single die we tegenkomen is van Ikraaan en “Cobra” op 47. Eén plaatsje daarboven komt De Geest binnen met “Alles”. Raymond van het Groenewoud bevindt zich op 42 “Gewoon in Amsterdam”. Geert Verdickt van Buurman zingt over “Amanda” op 41. 38 is voor “Laat het zijn” van Philippe Robrecht.



Op 10 staat “Niemand” van Daalman. Vorige week stond hij nog op 8. Van 4 naar 9 duiken Typhoon, Tourist LeMC, Brihang & Freez met “Alles is gezegend”. Van 7 naar 8 gaat het met de “Senorita” van Cleymans & Van Geel. Lissa Lewis verliest twee plaatsen en komt “Vanaf nu” op 7 terecht. Bart Peeters & Tom Vanstiphout blijven status quo op 7 met “Ik heb je graag”. Van 2 naar 5 duiken recordhouders Regi feat. Jake Reese & OT en “Kom wat dichterbij”. “Denk maar niet aan morgen” van Bazart stormt binnen op 4. “Hoofd op m'n schouder” van Niels Destadsbader blijft staan op 3. Jaap Reesema, eerder bekend als Jake Reese mag van een geslaagd duet spreken met Pommelien Thijs. Deze debuutsingle “Nu wij niet meer praten” komt uit het niets binnen op 2. “Vergeet de tijd” van Regi & Camille staat voor een derde week op rij op 1!



(Nico Vanaken)