.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 38

Ingeborg in de hitparade, dat is lang geleden!


Heel wat nieuwkomers, betekent ook heel wat afvallers. En tot die laatste categorie horen Tom Kestens & Aafke Romeijn en “Zal ik dan”, Els De Schepper met “Waarom zou ik nog lief zijn (de lieve Tango), Sammy Moore en “Doe niet zo sexy”, Slongs Dievanongs en haar “Schoene joenge”, Corty met het “Ideale land”, Liliane Saint-Pierre en “Ik leef”, Gene Thomas met “Stralen” en Paljaz tenslotte met “Chocolade ijsje”.



“Ik voel me goed” zijn de woorden van Wim Leys op 48. “Cecilia” is de nieuwe liefde van Swoop op 47. Lindsay & Luc Steeno belanden met het unieke duet “Je verovert mijn hart” op 44. Bart Herman staat op 42 en dat is “Geen goed idee”. Ingeborg in een hitparade, dat moet lang geleden zijn. Haar comeback-single “Laat het maar los” komt meteen binnen op 41. 32 is voor Guido Belcanto feat. Naomi Sijmons met “Johnny vergeet me niet”. Soufiane Eddyani is met “Zina” nog niet de hoogste nieuwkomer op 11.



Met “Ik wil meer” dondert Metejoor van 8 naar 10. Van Echelpoel heeft met “Sinds nen dag of 2 (38 jaar) wellicht zijn beste tijd gehad, na deze forse terugval van 1 naar 9. “Blijf bij mij” van Will Tura springt van 16 op 8. Helemaal nieuw en meteen op 7, dat moet een prachtig gevoel zijn voor Bart Peeters en “Brood voor morgenvroeg”. Een single met een boodschap vindt het Vlaamse publiek wel leuk, dat bewijst Urbanus met “Annie zingt een liedje”. Dat nummer maakt een mooie sprong, van 10 naar 6. Wim Soutaer verliest met “Dans voor mij” twee plaatsen en staat nog net in de top 5. Status quo is er voor Dean op 4 en “Sta op”. “Skwon meiske” van Niels & Wiels gaat van 2 naar 3. Van 7 belandt wijlen Yasmine op 2 met “Kwart voor tijd”. We hebben een nieuwe nummer 1! Nadat hij vorige week binnenkwam op 11, schiet Niels Destadsbader als een komeet door naar 1.



Tekst: Nico Vanaken


Meest recente foto’s van Ingeborg, Metejoor, Van Echelpoel, Will Tura, Bart Peeters, Urbanus, Wim Soutaer, Dean, Niels & Wiels, Yasmine en Niels Destadsbader: