.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 27

Duet Nina Butera en White Bird piekt.


De kaarten in de Vlaamse Ultratop 50 werden deze week flink geschud met 9 nieuwkomers én dus ook 9 afvallers als gevolg. De afvallers zijn Sticks feat. Zwangere Guy en “Connect”, “Andere mens” van Het Zesde Metaal, Bart Herman en “Bleke Lena”, Bart Peeters, Ronny Mosuse & Koor met “Hij zong nana”, “Ik volg je” van Wim Soutaer, Gene Thomas met “Ongrijpbaar”, “De nacht” van Belle Perez, Herbert met “Vanavond uit met jou” én “Dicht bij mij (Live in de Lotto Arena) van Bart Peeters.



Croom ziet het “Daglicht” op 50. Micha Marah doet “Clap clap” op 49. Samson & Marie zitten in een “Grote rode luchtballon” op 47. Bart Herman heeft dan weer de “Iphone blues” op 46. 45 is voor “Niemand” van Daalman. Chibi Ichigo nam op 44 de “Verkeerde bocht”. Uberdope houdt zich “Slow down” op 43. Op 38 verschijnen de “Draken” van Tom Helsen. “Laat ons klinken” met Luc Steeno & Frank Van Erum komt binnen op 37, en zijn daarmee de hoogste nieuwkomer van de week.



Jeremie Vrielynck opent de Vlaamse Top 10 en hij komt van 8. Clouseau verliest drie plaatsen en komt met “California” op 9 terecht. Van 13 naar 8 springen de “Vrienden” van 5napback feat. Daniel Busser. Een nieuwe piek is er voor Nina Butera feat. White Bird met “Van vooraf aan”. Dit duo klimt van 15 naar 7. Van 4 naar 6 gaat het voor “Zo ver weg” van Regi feat. Jake Reese & OT. Bazart duikt van 3 naar 5 met “Alles of niets”. Gene Thomas boekt nog een plaats winst. “Mij en m’n gitaar” gaat van 5 naar 4. Volgende week vieren we de Vlaamse Feestdag. Het themalied “Allemaal (Vlaanderen Feest)” van Wim Soutaer, Willy Sommers, Zita Wauters en Brahim maakt dus een reuzensprong van 16 naar 3. Op 2 kampeert nog steeds Niels Destadsbader met “Nooit alleen”. “Kom wat dichterbij” van Regi feat. Jake Reese & OT staat nu al voor de zestiende week op rij helemaal bovenaan in de Vlaamse Ultratop 50.



(Nico Vanaken)